Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
1°C
-1°C
JUTRI
3°C
0°C
Deli
2299

FOTOREPORTAŽA: PD Podpeč Preserje na Malem Golaku 13.1.2018

Tudi ko ni napovedi najlepšega vremena se je potrebno premagati in oditi v naravo. Ker je bilo 7. januarja tudi za nas preslabo vreme, smo se, z eno tedensko zakasnitvijo, s PD Podpeč Preserje v soboto, 13. 1.2018 podali v pogorje Trnovskega gozda, na 1495 metrov visok Mali Golak.

 

Zapeljali smo se do Predmeje in jo kar počez, po »karti«  ubrali do Korenine, kjer smo se navezali na markirano pot. Od tu dalje smo hodili po pomrznjenem snegu v vse bolj mlečni svetlobi. Lepo počasi smo napredovali, vse bolj nam je nagajal še veter, ki je hladil ozračje. Opazovali smo pomrznjene veje dreves in grmičevja. Ko smo prispeli na vrh, se nismo nič veliko zadrževali na njem, na hitro smo se fotografirali in nadaljevali proti Iztokovi koči, kjer smo se pogreli s toplim čajem. Po krajšem počitku, smo sklenili, da bo za ta dan v takih vremenskih razmerah hoje po hribih dovolj, tako da smo jo ubrali do kombija in domov.

 

Bilo je lepo. Gore pozimi so drugačne, zahtevnejše. Gibanje zahteva več previdnosti. V dobri planinski družbi pa tudi to ni prevelik problem. »Slovenija planinari«

 

Marijan Božeglav 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!