Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
8°C
3°C
JUTRI
3°C
2°C
Deli
1205

FOTOREPORTAŽA: Izlet veteranov PD Podpeč Preserje na Cerk in Firstov rep, 5. april 2017

Pomlad nas je končno izbezala iz domov. Izkušeni veterani PD smo se podali v območje kočevskih gozdov in 5. aprila 2017 osvojili Cerk ter se podali na sam rob Loške stene, na Firstov rep.

 

Vozili smo se po nekoč zaprtem območju Kočevske, vse do lovskega doma Ravne. Od tam pa v gozd, pregrnjen s čemaževo preprogo. Kar strmo je bilo, šli smo počasi in prišli do konca gozdne ceste na Borovški gori. Od tu pa je bil le še sprehod, sicer tik pred vrhom precej strm, do 1192 m visokega Cerka. Najboljših razgledov sicer ni bilo, saj je bilo oblačno, vendar to ni zmotilo našega zadovoljstva. Z vrha smo se skupaj vračali do ceste, nato je ena skupina odšla proti Firstovemu repu, druga pa nazaj na izhodišče. Pot naprej ni bila naporna, saj se je počasi spuščala in večinoma držala gozdne ceste. Območje je dobro cestno razvejano, saj se ceste uporabljajo za transport lesa. Firstov rep z višino 1002 metra leži na robu Loške stene, s katere je lep razgled na prepadno severno steno Borovške gore, zgornjo Kolpsko dolino, Gorski Kotar in druge hrvaške hribe.

Ker smo bili dovolj hitri, smo se odločili še za ogled Taborske stene s Taborsko jamo – http://www.zb-kocevje.si/taborska.htm

 

Prehodili smo tretjo etapo na Kočevski planinski poti. Zelo zanimivi, veliko premalo obiskani kraji. Imeli smo se dobro, na koncu pa napolnili vrečke s čemažem.

Marijan Božeglav 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij