Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
22°C
13°C
SRE.
22°C
11°C
Deli
3693

FOTOREPORTAŽA: Izlet PD Podpeč Preserje na Ilovo goro in Polževo 12. 3. 2017

Za ogrevanje na planinsko sezono je PD Podpeč Preserje organiziral pohod po dolenjskih gričih. V nedeljo, 12.3.2017 smo prehodili še en del Grosupeljske planinske poti, etapo od Čušperka preko Ilove Gore, Polževega do Višnje Gore.

 

Vreme je bilo pomladno toplo, kar nam je prijalo. Počasi smo zapuščali Čušperk, ko smo se po cesti dvigali proti Ilovi Gori. Več ali manj smo hodili po lokalnih cestah. To je pokrajina malih in velikih gričev, kjer se mešajo, dopolnjujejo obeležja zgodovine NOB in znamenja krščanstva, kjer je veliko znamenj, križev, kapelic in cerkvic. Pokrajina se je prebujala iz zimskega spanja, mi pa ob klepetu in opazovanju dospemo do cerkvice Svetega duha na Polževem. Še prej z bližnjega, žal zanemarjenega vodnjaka, odtisnemo žig, pogledamo prekrasen relief trpečega nad portalom cerkvice  (http://www.tdpolzevo.si/po-krisko-polzevski-planoti/cerkvice-slike-z-opisom/) in se spustimo do Doma na Polževem. Nekako smo dojeli, zakaj se kraj tako imenuje, a smo bili vseeno odlično in dobro postreženi. S polnimi želodci smo se spustili do Višnje Gore, pred cerkvijo Svete Ane preverili, če je polž še vedno priklenjen in počakali našega prevoznika.

 

Bil je umirjen sprehod po dolenjskih gričih. Te kraje je možno prehoditi v vsakem letnem času. Hoja ni naporna in je še posebno primerna za počasno nabiranje kondicije. Vabljeni.

 

Marijan Božeglav 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi