Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

FOTOREPORTAŽA: Izlet PD Podpeč Preserje iz Prapretna na Lisco 11. 12. 2016

Decembra raziskujemo Posavske hribovje. V nedeljo 11.12.2016 smo člani PD Podpeč Preserje nadaljevali hojo po Sevniški planinski poti http://www.pd-lisca.si/sevniska-planinska-pot.html, http://www.dozivljaj.si/kolesarstvo-a-pohodnitvo/planinske-poti/247-sevnika-planinska-pot-pot-lojzeta-motoreta-9-12     Prehodili smo del od vasi Prapretno, preko Rudenika, Ješivca in zaključili na Lisci.

 

Sonček nas je že božal po licih, ko smo začeli s hojo po lepih travnikih pod Rudenikom. Opazovali smo omelo, bršljan, lepe rdeče bunkice božjega drevca. Na vrh nismo mogli, ker je preveč zaraščen. Nadaljevali po planoti, se skozi gozd spustili do sedelca in ob tem zmotili lovce na preži. Sledil je strm vzpon po grebenu Ješivca do 934 metrskega vrha, s katerega se je že zelo dobro videlo na razpotegnjeno planoto Lisce z markantnim vremenskim radarjem. Čeprav je zgledalo blizu nas je čakala še kar slaba ura hoda do 948 metrskega cilja. Najprej spust in nato strma pot, za nagrado pa kosilo v Tončkovem domu na Lisci.

 

Vreme nam je letos res naklonjeno. Planinci se ga veselimo, ker radi preživljamo prosti čas v naravi. Če bi želeli z nami vas z veseljem vzamemo s seboj.

 

Marijan Božeglav 

Oglejte si tudi