Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
20°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
2320

FOTOREPORTAŽA : PD na Vremščici 15.12.2019

Odhod s PD Podpeč Preserje na Primorsko v nedeljo, 15.12.2019 je bil pohod na Vremščico,  pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo.

 

Ker se je pričakovalo lepo vreme in tura ni bila težka, se nas je zbralo kar veliko. Začeli smo na parkirišču v Volčah in se po snegu podali proti vrhu. Sicer ga ni bilo veliko in pri hoji ni delal težav. Težavo je počasi začel delati nadležen  veter in visoka oblačnost. Takoj ko smo prispeli do cerkvice svetega Urbana, malo pod vrhom Vremščice, smo se zatekli v zimsko sobico, kjer smo se umaknili pred vremenskimi razmeram in podprli telo. To drugo ni bilo težko, saj smo v času pričakovanja praznikov in so se naše planinke potrudile s pripravo sladkih dobrot, ki smo jih zalili s toplim kuhanim vinom. Energije je tako bilo obilo. Pred cerkvico smo se še poslikali in odšli na megleni vrh.  Zaradi vremenskih razmer smo kar hitro sestopili. Spuščali smo se na drugo stran, proti Senožečam. Pred vkrcanjem v kombi, nas je pot vodila mimo kipa Rudolfa Cvetka, olimpionika, ki je na olimpijskih igrah leta 1912, kot prvi Slovenec z avstrijsko sabljaško reprezentanco osvojil srebrno olimpijsko kolajno v ekipnem tekmovanju s sabljo. Rojen je bil leta 1880 v Senožečah. 

 

Planinski izlet smo zaključili s kosilom v Pivki. Tudi tokrat nam vreme ni bilo najbolj naklonjeno. Pogrešali smo razgledov. Dobre volje je bilo pa vseeno dovolj. 

 

V letu ki prihaja,  vsem vse dobro in varno na planinskih poteh.

 

Marijan Božeglav 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi