Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
10°C
Deli
1245

FOTOREPORTAŽA : PD na poti po robu od Cola do Predmeje 24.3.2019

Ko v visokogorju zasneži in zboli vodnik se je na hitro treba odločiti in iti na primorsko sonce. Tako smo s PD Podpeč Preserje namesto na Virnikov Grintovec v nedeljo, 24.3.2019 odšli na Pot po robu, po vrhovih od Cola do Predmeje.

 

Začeli smo v Colu, se hitro dvignili za 300 m in prispeli na razgledni Kovk. Sonček je bil kar dober, je pa tudi brilo okrog ušes. Smo se malo razgledali, pogled nam je ušel proti morju. Nadaljevali smo po precej razgibani razpotegnjeni planoti. Preko vzletišča za padalce Sončnica smo se povzpeli na Kraguljc in ob robu Podrte gore prispemo do kapelice z žigom. Nadaljujemo mimo kužnega znamenja v Črne stene. Zelo razgiban teren nad Vipavsko dolino. Počasi se svet odpre in pod nami je Otliško okno. Pogledamo si ga od blizu in se usmerimo do energetske točke, znamenite spirale - polža. Pred nami sta bila še dva vrhova. Otliški maj in Dolski maj ter spust do spomenika Materi Gori  na Predmeji.

 

Prehodili smo del Slovenske planinske poti. Kar precej dolgo je bilo, zelo razgibano, izmenjaje gor in dol po robu planote. Precej je bilo pomladnih rož in lepo ohranjenih kamnitih zidov. Prehodili smo okoli 18 km in naredili cca 900 višinskih metrov.

 

Preizkušali smo našo vztrajnost. Bilo je lepo in zanimivo.

 

Marijan Božeglav

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi