Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Aktivnosti planincev PD na Dan slovenskega športa, 23.09.2020

Na PD Podpeč – Preserje  smo, v okviru praznovanja praznika, Dneva slovenskega športa, 23. 09. 2020 za starejše ljubitelje hoje v naravi organizirali pohod po Brezovškem hribu.

  

Vremenska napoved je bila zelo slaba. Ko smo se najbolj vztrajni v sredo ob 9. uri zbrali na našem izhodišču pred vrtcem na Brezovici, je lepo deževalo. Kljub dežju smo se odpravili na našo mokro in blatno pot. Dobre volje nam ni manjkalo. Edina planinka med nami je s svojo prisotnostjo poskrbela, da smo  bili na pohodu ljudje. Po približno pol ure na poti je dež ponehal, tako da je bila hoja nekoliko prijetnejša.

 

Prvi počitek smo imeli  po dobri uri hoje na vrhu Debelega hriba »pri žabi«. Povratek je bil preko Gradišča, kjer se tudi nahaja žig Pentlje, krožne planinske poti po obronkih občine Brezovica. Planiran je bil še krajši počitek pri Javki, ki pa je bila verjetno zaradi dežja zaprta. Tako smo se spustili do Fajtove okrepčevalnice, kjer je bil drugi krajši počitek. Ostal nam je še krajši odsek do našega izhodišča pri pisarni Društva upokojencev Brezovica. Za celotno pot smo potrebovali približno 2:30 ure. 

 

Pohod je bil organiziran v okviru akcije Slovenija planinari.

 

Namenjen je bil spodbujanju zavedanja o pomenu rekreacije za vse življenjsko obdobje.

 

Vodnik Rudi Bevc

 

Oglejte si tudi