Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

Adijo leto 2017, dobrodošlo leto 2018!

Balinarji smo leto 2017 zaključili veselo in nasmejano, za naše zadnje druženje smo si izbrali brezovško domačo gostilno Kavčič, in organizirali prednovoletno praznovanje. Udeležilo se nas je kar lepo število članov, priredili smo si srečelov iz prinešenih daril in se veselili do poznih večernih ur. Nazdravili smo novemu letu 2018 in si zadali, da bomo poskusili biti še uspešnejši in produktivnejši.

Plan za leto 2017 je bil zastavljen malo širše, morda na začetku celo preveč, vendar smo ga s skupnimi močmi tudi izpeljali. Osredotočili smo se na dogajanje na balinišču Radna in ga poskusili približati ljudem ter jim pokazati, da je to spet lahko kraj za druženja kot je nekdaj že bil. Najprej smo okolico balinišča skupaj z KS Brezovica uredili, posekali in utrdili nabrežino ter povečali parkirišče. Z bolj veselimi dogodki smo začeli v mesecu aprilu, saj je barvanje velikonočnih jajčkov in izdelovanje lesenih piščali ter glinenih ptičkov privabilo kar nekaj otrok in ostalih domačinov. Pomladni mesec maj nam je pričaral čudovito vreme za izpeljavo našega tradicionalnega pohoda po brezovškem hribu in nam dal novega elana za odlično izpeljavo ženskega in moškega turnirja v poletnih mesecih. V poletnih mesecih je balinišče s prijetno popoldansko senco predstavljalo zatočišče za mladino in otroke ter prijetno druženje balinarjev in ostalih domačinov. Dogajanje na balinišču smo zaključili v okviru občinskega praznika z zaključnim turnirjem mešanih dvojic in druženjem z ribiči. V letu 2017 so nekateri naši člani in članice praznovali okrogle obletnice kot sta npr. Artač Ivan in Jakomin Vera, drugi pa so se od nas tiho poslovili in odšli k večnemu počitku. Ženska ekipa balinark je bila zelo uspešna in je skoraj iz vsakega tekmovanja prinesla nekaj žlahtnega, moška ekipa balinarjev pa je jesenski del tekmovanj zaključila na 3. mestu v 2.ligi OBZL.

Kot se spodobi in prav je, da se ob tej priliki zahvalimo vsem našim sponzorjem, vsem pomočnikom in donatorjem, predvsem pa vsem članom in članicam, ki so srce in duša našega društva. Zahvala za pomoč in sodelovanje gre tudi celotni upravi občine Brezovica z županom, g. Ropret Metodom na čelu, in Krajevni skupnosti Brezovica z g. Malovrh Borisom, kar si želimo tudi za vnaprej.

Za konec mi balinarji – člani in članice BŠD Radna želimo vsem SREČNO ZDRAVO NASMEJANO IN USPEŠNO LETO 2018 in da najdemo večkrat razlog za medsebojno druženje ter vabimo vse na naše balinišče.

Balinarski pozdrav!

 

BŠD Radna, Rihtar Kristina

Oglejte si tudi