Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
8°C
TOR.
26°C
11°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DU PODPEČ – PRESERJE  2023

V petek, 17. marca je v dvorani kulturnega doma v Podpeči  potekal  letni občni zbor DU Podpeč – Preserje.  Pred uradnim delom občnega zbora so nam  otroci  enote vrtca Podpeč pripravili  prisrčen  kulturni program. Podpeški oktet pod vodstvom Jerman Jana pa nam je zapel nekaj pesmi.

Poleg velikega števila članov  so se ga udeležili tudi povabljeni gostje. Župan Metod Ropret, predsednik KS Podpeč – Preserje gospod Mitja Bervar, gospod Mirko Jarc predsednik Območne zveze DU Lj. Vič – Rudnik, predstavniki sosednjih društev upokojencev, planinskega društva in predstavnik ZZB. 

Občni zbor je začel predsednik Marjan Suhadolnik, ki je vse prisotne nagovoril in lepo pozdravil ter predstavil dnevni red po katerem je zbor tudi potekal. Vse lani preminule člane smo prisotni počastili z  minuto molka.

Sledilo je poročilo verifikacijske komisije,  predsednika o delu društva v preteklem letu, poročilo blagajnika in poročilo nadzornega odbora.   Projekt Starejši za starejše je potekal po programu. V medgeneracijskem programu  društvo sodeluje z Vrtci Brezovica,  enoti Preserje in Podpeč, šolo Preserje, domom za starejše DEOS iz Notranjih Goric ter gasilci. 

Društvo ima tudi balinarsko ekipo, ki trenira dvakrat tedensko in je vedno bolj uspešna.

Organizirani so bili štirje enodnevni izleti, piknik, martinovanje in silvestrovanje. 

Sledilo je poročilo blagajnika in nadzornega odbora  Predsedujoči zboru, Igor Petrovčič je predstavil program dela za leto 2023. Posebej je poudaril, kako pomembno je medsebojno druženje, povezovanje in prijateljstvo, ki so zagotovo temelj za dobro delo društva. 

Predsedujoči je dal besedo gostom.

Župan Metod Ropret je pozdravil vse navzoče in dejal, da nam je epidemija veliko vzela in si vsi  želimo takšnih srečanj. Nanizal je vrsto projektov v občini, ki so že končani ter uresničujemo projekte, ki bodo dolgoročno,  trajno in pozitivno vplivali na naše bivanje. 

V naši KS je trenutno večji projekt izgradnja  nove gasilskega doma v Preserju.  Prioriteta pa je prizidek s sanitarijami in soba za balinarje ter izgradnja novega tri steznega  balinišča in dobro sodelovanje s vsemi deležniki.

Predsednik KS Podpeč – Preserje Mitja Bervar si želi in verjame, da bomo v naprej dobro sodelovali, vesel bo vsake naše pobude.

Predsednik Območne zveze DU Lj. Vič – Rudnik Mirko Jarc je pohvalil delo našega društva in je vesel, da smo pridobili veliko novih članov. Država bi morala poskrbeti za medicinsko osebje, ki bi skrbelo za starostnike na domu.

Delo našega društva so pohvalili  in se zahvalili za vabilo tudi vsi predstavniki sosednjih društev  z željo, da dobro sodelovanje ostane tudi v bodoče.

Radi bi se zahvalili vsem članom in članicam, ki so po svojih močeh pomagali pri pripravi Občnega zbora. Posebna zahvala  gre članicam, ki so napekle veliko sladkih dobrot. 

Vsi člani ste ob vabili na občni zbor prejeli tudi planj izletov in srečanj v letu 2023.

Naj vas že sedaj povabimo na izlet, ki bo 16. maja. Pot nas bo peljala na Kras in v Vipavsko dolino

Večer se je iztekel ob večerji in druženju. 

DU PODPEČ – PRESERJE, Iva Intihar

Oglejte si tudi