Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR DU PODPEČ – PRESERJE 2019

 


V petek, 15. marca je v dvorani gasilske doma v Kamniku pod Krimom  potekal  letni občni zbor DU Podpeč – Preserje.  Pred uradnim delom občnega zbora so  otroci enote vrtca Preserje pripravili  prisrčen  kulturni program.

Poleg velikega števila članov  so se ga udeležili tudi povabljeni gostje. Župan Metod Ropret, podžupan Marko Čuden, predstavniki sosednjih društev upokojencev in predstavnik ZZB.

Z  daljšo zamudo je naš zbor počastil tudi predsednik ZDUS-a gospod Janez Sušnik.

 

Občni zbor je začel predsednik Marjan Suhadolnik, ki je vse prisotne nagovoril in lepo pozdravil ter predstavil dnevni red po katerem je zbor tudi potekal. Vse lani preminule so prisotni počastili z  minuto molka.

Sledilo je poročilo  predsednika o delu društva v preteklem letu.  Projekt Starejši za starejše je potekal po programu, društvo sodeluje z Vrtci Brezovica,  enoti Preserje in Podpeč, šolo Preserje, domom za starejše DEOS iz Notranjih Goric ter gasilci. Skupaj z njimi so se udeležili čistilne akcije. Društvo ima tudi balinarsko ekipo, ki trenira dvakrat tedensko in je vedno bolj uspešna. Organizirani so bili enodnevni izleti, piknik, martinovanje in silvestrovanje. Sledilo je poročilo blagajnika, nadzornega odbora in verifikacijske komisije. Predsednik Marjan je predstavil program dela za leto 2019. Posebej je poudaril, kako pomembno je medsebojno druženje, povezovanje in prijateljstvo, ki so zagotovo temelj za dobro delo društva.

Predsedujoči je dal besedo gostom. Župan Metod Ropret je pohvalil naše delo ter predstavil plan dela v naši Krajevni skupnosti in tudi širše. Dela bo veliko, upamo, da bo čim več projektov uspešno zaključenih. Delo našega društva so pohvalili in se zahvalili za povabilo tudi predstavniki DU Ig, DU Notranje Gorice, DU Rakitna in ZZB. Za konec nas je nagovoril predsednik ZDUS-a  gospod Janez Sušnik in nas povabil na Dneve medgeneracijskega sožitja, ki bodo potekali od 14. – 16. maja na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

 

Radi bi se zahvalili Gasilskemu društvu Kamnik pod Krimom, ki nam  je odstopilo svojo dvorano, da smo lahko organizirali zbor članov.  Zahvala gre tudi našim članom, ki so po svojih močeh pomagali pri pripravi in pridnim članicam, ki napekle veliko sladkih dobrot.

Vsi člani društva ste ob vabilu na občni zbor prejeli tudi plan izletov in srečanj za letošnje leto. Naj vas že sedaj povabimo na izlet, ki bo 23. aprila. Pot nas bo peljala na Koroško, natančneje na Ravne in Mežico. Še vedno zbiramo prostovoljne prispevke za žebljiček na drogu društvenega prapora. Kontaktirate nas lahko po e- pošti ali pa pokličete svojega poverjenika.

 

Iva Intihar, DU PODPEČ – PRESERJE

Oglejte si tudi