Logo MojaObčina.si
JUTRI
8°C
-4°C
SRE.
8°C
-3°C
5030

Otvoritev turistično - informativnega paviljona na Sv. Ani

Danes se je na vzpetini nad Jezerom, Podpečjo in Preserjem, tik pod cerkvijo Sv. Ane v navzočnosti občinskih predstavnikov in ostalih navzočih, slavnostno odprl turistično-informativni paviljon. Z vrha vzpetine, na katerem je razgledna točka in se obiskovalcu odpre lep razgled je od danes naprej urejen paviljon namenjen druženju, počitku in prejemanju informacij v obliki informativnih tabel.

Župan, gospod Metod Ropret, je s svojo cenjeno prisotnostjo nagovoril zbrane ter izrazil veselje, da je Občina Brezovica kot nosilec projekta v sodelovanju s partnerji v projektu z Zavodom RS za varstvo narave, Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Javnim zavodom Krajinski park Ljubljansko barje ter Športno kulturno turističnim društvom Lokvanj uspešno in prej kot v predvidenem roku zaključila projekt. Prijazno in ponosno je izpostavil tudi napor vseh sodelavcev med katerimi je gospa Kristina Žust vložila izdatnejši trud. Po prerezu slavnostnega traku je sledila pogostitev in ogled treh informacijskih tabel na katerih so zapisi: »Na stiku nasprotij«, »Sv. Ana« in »Od gradišča do svetišča«.  

S  projektom za razvoj podeželja, katerega skupna vrednost je bila 42.765,81 EUR, od tega je 28.202,46 sofinanciran delež iz Evropskega sklada za regionalni razvoj,  se želi informirati obiskovalce o naravni in kulturni dediščini območja, prispevati k še dodatnejšemu razvijanju turistične infrastrukture, varovanju posameznih habitatov ter nenazadnje zmanjševati onesnaževanje okolja.

Ob prvih žarkih sonca se le podajte na najpriljubljenejšo vzpetino nad Barjem in si oglejte turistično – informativni paviljon.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi