Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

3. redna seja Sveta Občine Brezovica

V četrtek zvečer je potekala 3. redna seja Sveta Občine Brezovica. Vsi svetniki so bili prisotni in po uvodnem pozdravu in nekaj besedah se je pričelo obravnavanje predlaganega dnevnega reda, ki je zajemal 12. točk.
Pri četri točki - Pobude in vprašanja - je gospod župan sporočil svetnikom, da se podjetji Snaga in VO-KA združujeta, kar posledično pomeni, da se bo tudi upravljanje poenotilo. Izpostavil pa je aktivnosti v okviru Županovega sklada, med drugim dobrodelni koncert Andreja Rotarja, ki bo prejel, na podlagi odločitve odbora Županovega sklada, enkratno denarno pomoč. Med redno aktivnost Županovega sklada pa bo organiziran ogled monokomedije 6.aprila.
Za področje komunale je podžupan, g. Marko Čuden dejal, da se bo delala kanalizacija na stranskih ulicah Podpeške ceste in Ceste na Postajo. Glede pomolov na Jezeru so v fazi iskanja izvajalca, da se pomoli obnovijo in uredijo. Predstavniki DARS-a pa so bili v gosteh, kjer so se pričela prva pogajanja za odkup zemljišč. Konec meseca, ko bo potekala čistilna akcija, pa je podžupan apeliral na vse prisotne naj spodbudijo občane, da se udeležijo v čimvečjem številu.
Direktorica Komunalnega podjetja Brezovica, gospa Monika Pulko, je predstavila elaborata na podlagi katerih je Komunalno podjetje določilo cene oskrbe s pitno vodo in cene za odvajanje in čiščenje komunalne odpadne vode. Občinski svet je sprejel nov odlok o oskrbi s pitno vodo. Prav tako je bil spreje sklep o določitvi cene posameznih programov za predšolsko vzgojo Vrtcev Brezovica.

Soglasje k ceni pomoči na domu za letošnje leto je bilo sprejeto z dodatkom, da občina poskrbi za kriterije kakovosti storitve.
Sprejet je bil sklep o spremembi občinske meje, kateri usklajuje mejo občine z mejo parcel. V predzadnji točki dnevnega reda so svetniki obravnavali vlogo za umestitev stanovanjskega objekta v prostor, kar je bilo zavrnjeno.
V zadnji točki pa so svetniki dobili na glasovanje cene pokopališča Preserje za katero mora KS Podpeč - Preserje pripraviti več primerljivih podatkov za določitev cene.
Seja se je žaključila ob 22.13 uri

Oglejte si tudi