Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Kviz gasilske mladine

Mladi gasilci se celo leto pripravljajo na različna gasilska tekmovanja, ki se jih z veseljem udeležujejo in jih komaj pričakujejo. Tudi mladina PGD Vnanje Gorice ni izjema, zato so na občinskem gasilskem kvizu, ki je potekal 16. 2. 2019 na OŠ Dobrova, sodelovali s tremi mladinskimi in eno pionirsko ekipo. Kar nekaj tekmovalcev je prvič sodelovalo na kvizu. Tekmovanje je potekalo v znanju, vezanju vozlov in spretnostnem poligonu. Pionirji so dosegli osmo mesto, mladinci pa prvo, deveto in deseto mesto. Najboljša ekipa mladincev PGD Vnanje Gorice je dosegla tudi prvo mesto v skupnem seštevku med 35 sodelujočimi ekipami mladinskih ekip iz Gasilskih zvez Brezovica, Dolomiti in Horjul. Prvo mesto je ekipi prineslo tudi sodelovanje na regijskem kvizu.
Regijski kviz gasilske mladine je potekal v soboto 16. 3. 2019 na OŠ Brezovica. Tokrat je bila konkurenca prehuda, zato jim napredovanje na državno tekmovanje ni uspelo. Kljub temu so dosegli dobro 12. mesto med 22 sodelujočimi ekipami.

Ker je tekmovanje potekalo v domači zvezi, so bili tekmovalci poleg organizatorjev tudi edina sodelujoča ekipa, ki je skupaj z mentorico in še nekaterimi drugimi člani pomagala pri čiščenju organizacijskega prostora.
Dan je bil poln smeha in novih doživetij. Na vrsti pa so že priprave na naslednje tekmovanje, ki bo v orientaciji.

Mladina PGD Vnanje Gorice

Oglejte si tudi