Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Naša občanka je praznovala stoti rojstni dan

Naša soobčanka Pavla Lukše je nedavno slavila stoti rojstni dan in ob priliki smo jo povprašali o njenih spominih, otroštvu in življenju. Na obisku sta se z darilom in lepim voščilom oglasila župan občine Brezovica Metod Ropret in podžupan Marko Čuden, pa tudi predstavnici Društva upokojencev Notranje Gorice - Plešivica.

Kako se počutite ob praznovanju 100. rojstnega dne?

Domači so mi postavili rožico ob stoletnici, sedaj že sedem let živim v Notranjih Goricah, namreč pri hčeri in njenem možu. Sem s svojo družino, želela bi si, da bi lahko več hodila naokrog, a zaradi bolezni žal to ni mogoče.

Zaupajte mi nekaj spominov ali utrinkov iz vašega življenja.

Rodila sem se 20. decembra 1919. Skoraj celo življenje sem živela blizu Grosuplja, natančneje v kraju Brvace. Imela sem enega brata in eno sestro, vendar sta se oba odselila in majhna kmetija, kjer smo živeli, je pripadla meni. Naša hiša je bila na vasi, oddaljena od drugih, bolj na samem. Imeli smo nekaj zemlje, travnikov za seno za živali. Po poroki sem še vedno živela tam z dvema hčerama in sinom.

Ste hodili v šolo?

Sem, vendar je bilo včasih to drugače. Nekaj razredov mi je uspelo narediti, tri ali štiri. Tudi spričevala so bila včasih drugačna, nekaj jih imam še vedno shranjenih. Sicer pa ni bilo tako, da bi hodila po tem na gimnazijo, temveč sem skrbela za kmetijo in bila gospodinja.

Gospe čestitamo ob praznovanju jubileja in se njej ter njeni hčerki Vidi zahvaljujemo za sodelovanje.


 

Eva Povirk

Oglejte si tudi