Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

GINEKOLOŠKA AMBULANTA S KONCESIJO PRIHAJA NA BREZOVICO

Občina Brezovica si je že dlje časa prizadevala, da bi pridobila program ginekologije in porodništva. Na Ministrstvu za zdravje so našim argumentom po nujnosti podelitve tovrstnega programa končno pritrdili in tako smo januarja letošnje leto dobili omenjeni program (1,0).

V Občini Brezovica se vsekakor zavedamo, da sam program nikakor ni dovolj, saj trenutno stanje na področju ginekologije v Sloveniji ni ravno rožnato. Nenazadnje tudi zaradi tega, ker izvajalcev praktično ni oziroma jih je zelo težko dobiti. Kljub temu pa smo polni optimizma pristopili k razpisu, ki smo ga objavili v mesecu marcu.

Občinska uprava se skupaj z županom Metodom Ropretom že vrsto let trudi za pridobivanje novih zdravstvenih programov, da bi omogočili občanom čim boljšo zdravstveno oskrbo, koncesionarjem pa dobre pogoje za delo. Od nastopa dosedanjega župana Metoda Ropreta leta  2006, je Občina Brezovica pridobila dodatne zdravstvene programe: ortodontija, družinski zdravnik (Notranje Gorice), razširitev programov družinskih zdravnikov, pediater, razširjen program za zobozdravstvo, Center za duševno zdravje otrok in mladostnikov ter z letošnjim letom tudi program  ginekologije in porodništva.

Vzorne pogoje dela v naši občini ter odlično sodelovanje Občine Brezovica s koncesionarji je prepoznala tudi mlada ginekologinja, ki se javila na javni razpis. Izbrana ginekologinja je 37 let stara dr. Ana Lasič, ki prihaja k nam brez opredeljenih pacientov in bo imela prostor za približno 4.500 opredeljenih žensk.

Ginekološka ambulanta bo imela svoje prostore na naslovu Podpeška cesta 14, Brezovica (poslovni objekt nasproti trgovine Eurospin), kjer imajo že sedaj ambulante nekateri naši koncesionarji. Sama ambulanta naj bi začela delovati v poletnih mesecih (predvideno odprtje je 1. julija), saj je potrebno pridobiti še veliko soglasij, dovoljenj, prostor pa je potrebno še urediti in opremiti.

Ostale informacije o prihajajočem odprtju ginekološke ambulante s koncesijo bomo objavili v majski številki Barjanskega lista ter na naši spletni strani (www.brezovica.si).

 

mag. Nataša Smrekar

Vodja kabineta župana

 

Oglejte si tudi