Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Gasilci iz Rakitne novemu vozilu naproti

 Prostovoljno gasilsko društvo Rakitna je kot zadnje izmed gasilskih društev v občini priredilo redni letni občni zbor in sicer v petek, 6. marca. Zbor je otvoril predsednik društva Tomaž Šivic, sledila je izvolitev delovnega predsedstva in predstavitev dnevnega reda.

 

Prvo poročilo je podal predsednik. Upravni odbor se je sestal na desetih sejah, plan dela za leto 2019 je bil v celoti realiziran. V preteklem letu so v društvu kupili potrebne obleke, organizirali veselico ter prvo tradicionalno žegnanje traktorjev, katerega se je udeležilo kar 45 traktoristov. Gasilci so se v preteklem letu udeležili gasilskega rellyja, tradicionalnega pohoda na Krim in čistilne akcije. Prav posebno zahvalo je prejela mentorica mladine, saj je mlade spodbudila in opravila odlično delo.

 

Poveljnik Danijel Bečaj je predstavil delo operativne enote. V preteklem letu je enota posredovala sedemkrat, izvedli so enajst elementarnih vaj, dve društveni in se udeležili dveh meddruštvenih. Na že omenjenem gasilskem rellyju so osvojili 5. mesto. Sledila so poročilo blagajnika, nadzornega odbora ter poročilo preventive, katere ena izmed glavnih nalog je tudi osveščanje in pomoč občanom.   Mladina je na občinskem kvizu osvojila 1. mesto, tekmovali so na regijskem smučanju, občinski orientaciji, na tekmovanju Fire combat junior, tekmovanju v gasilsko-športnih disciplinah. Mladi so sodelovali tudi pri opravilih v gasilskem domu. S poročili je zaključila verifikacijska komisija.

 

 V prihodnjih letih imajo gasilci iz Rakitne pred sabo težak izziv. Odločili so se namreč za nakup novega vozila, za katerega določena sredstva prispeva tudi sama občina, a mora društvo še vedno zbrati ogromen znesek, vsaka pomoč pa bo še zelo koristna. Sredstva bodo poskušali zbrati tudi z organizacijo veselice in podobnimi dejavnostmi.

Sledili so pozdravi in nagovori gostov, prvi je zbrane nagovoril poveljnik Gasilske zveze Brezovica Boštjan Marinko. Zelo je vesel, da se društvo zelo popravlja, navdušen je nad super delom mentorja z mladino. Zanimanje postaja večje tudi zaradi nakupa novega vozila. Za njim je spregovoril župan občine Metod Ropret. Zaradi oddaljenosti so gasilci nekaj časa prepuščeni sami sebi in na voljo morajo imeti vse potrebno za odlično opravljanje gasilske službe, je povzel župan. Gasilce so nagovorili tudi svetnik Gorazd Kovačič, predstavniki sosednjih gasilskih in drugih društev. Na občnem zboru so opravili tudi sprejem novih članov ter izredne volitve.

Za konec so podelili priznanja in odlikovanja za aktivne člane in sicer za desetletno aktivno delo, za dvajsetletno aktivno delo, za trideset in štiridesetletno aktivno delo ter mladinska priznanja.

 

Eva Povirk

Oglejte si tudi