Logo MojaObčina.si

Brezovica

JUTRI
5°C
4°C
PET.
5°C
4°C
1774

DU PODPEČ – PRESERJE V KORONSKEM ČASU

Epidemija koronavirusa je povsem spremenila naša življenja.  Sredi priprav na občni zbor, ki smo ga načrtovali 13.3.2020  je prišla prepoved druženja, organizacija izletov, športne aktivnosti in vsega drugega. Občni zbor in volitve smo morali zato prestaviti za nedoločen čas. Za zadostitev zakonskim predpisom  in za nadaljnje   delo društva,  je UO društva na dopisni seji sprejel sklep, da se podaljša mandat trenutnim funkcionarjem  in  članom, ki so v organih in komisijah.

Zaradi omejitev smo morali nujne in pomembne stvari opravljati preko telefona in računalnika.

V mesecu juliju smo na podlagi ponudbe Hotela Donat iz Rogaške Slatine organizirali kratko letovanje, kjer smo lahko koristili turistične bone. 

Kljub temu, da so se epidemiološke razmere poslabšale, smo v mesecu decembru pripravili pakete in obiskali  vse člane našega društva starejše nad 80 let. Obiski so potekali v skladu z vladnimi predpisi za čas epidemije ter priporočilih  NIJZ.

 Ko so začeli odpravljati prepovedi in omejitve smo pričeli s pripravami na občni zbor.  Na seji  v začetku julija smo določili datum občnega zbora združenim s piknikom. Zaradi pričakovane udeležbe večjega števila članov društva smo morali počakati do odprave omejitve oziroma povečanja dovoljenega števila udeležencev.  Zaradi omejitev smo se odločili, da ne vabimo gostov. Povabili smo samo župana Metoda Ropreta in predsednika KS Podpeč – Preserje Janeza Šuštaršiča.

 Zbrali smo se 15.julija 2021 ob 13.00 uri pri »Polharski koči« pod Rakitno ob upoštevanju takrat veljavnih ukrepih.

Občni zbor je začel predsednik Marjan Suhadolnik, ki je vse prisotne  nagovoril in lepo pozdravil ter predstavil dnevni red po katerem je zbor potekal. Prisotne je pozval, da  z minuto molka počastijo vse umrle člane društva.

Sledilo je poročilo predsednika o delu društva v letu 2019 in 2020, nadzornega odbora ter poročilo blagajničarke. Nato so sledile volitve. Stari organi  so bili razrešeni, novi upravni odbor, nadzorni odbor in častno razsodišče pa so bili soglasno izvoljeni. Ob koncu  občnega zbora nas je nagovoril predsednik KS Podpeč – Preserje, Janez Šuštaršič.

Po končanem občnem zboru je sledil piknik. Najprej smo postregli okusen bograč, ki sta ga pripravila Tone in Iva Intihar, po krajšem premoru pa meso z žara s prilogo. Za konec pa še veliko sladkih dobrot, ki so jih napekle pridne članice društva. Zahvala gre vsem našim članom in članicam, ki so po svojih močeh pomagali pri pripravi občnega zbora in piknika.

V drugi polovici septembra smo organizirali izlet  v Tržič in Begunje na Gorenjskem. Ob upoštevanju pogojev PCT se nas je zbralo kar lepo število članov. Najprej smo se odpeljali v Tržič, kjer smo si ogledali muzej. Tržiški muzej predstavlja nekoč izjemno razvite obrti, ki so dajale kruh številnim Tržičanom. Prostore ima v starem fužinsko-obrtniškem delu Tržiča ob še dobro ohranjenih rakah. Zelo zanimiv je prikaz čevljarstva in obuvanja, izdelava usnja, slavnih tržiških nogavic, izdelave modro tiskanega  blaga in prikaz smučarske tradicije. Pot smo nadaljevali v Begunje, v prenovljeni Muzej Avsenik. Muzej predstavlja zbirko, ki je doživeta pripoved časa, v katerem sta aktivno ustvarjala Vilko in Slavko Avsenik. V muzejski dvorani smo si ogledali dokumentarni film o razvoju fenomena Avsenikove glasbe. Polnih lepih vtisov in po  dobrem kosilu smo se na poti proti domu ustavili še na Brezju.

V mesecu oktobru, v koliko nam  bodo razmere dopuščale organizirali izlet na Dolenjsko in Kočevsko.

 

DU PODPEČ – PRESERJE,   Iva Intihar

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi