Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Balinarji Podpeč – Preserje v spomladanskem delu leta 2022

V letošnjem letu so nam bile vremenske razmere naklonjene. S treningi smo pričeli že v mesecu januarju. Seveda smo zaradi epidemije COVID-19 upoštevali ukrepe vlade in zdravstva. Aprila, ko je epidemija nekoliko popustila in so bili sproščeni ukrepi, se je pričelo tekmovanje v medobčinski balinarski ligi. V družbi skupno štirinajstih ekip iz občin: Log - Dragomer, Borovnica, Vrhnika, Logatec, Horjul in Brezovica smo do sedaj odigrali deset tekem. V jesenskem delu so predvidene še tri tekme in zaključni turnir lige.   

V Preserju smo 17. junija organizirali meddruštveni turnir, katerega se je udeležilo še pet ekip: DU Brezovica, DU Dragomer, DU Polhov Gradec, DU Notranje Gorice in DU Ig. Prvo mesto je dosegla ekipa DU Dragomer, drugo mesto ekipa DU Ig in tretje mesto ekipa DU Notranje Gorice. V bližanju je bil najboljši Jože Sevšek iz DU Dragomer. Posebno pozornost so pritegnili leseni pokali, ki jih je izdelal naš balinar Viktor Borštnik. Pokale je podelil podpredsednik DU Podpeč – Preserje Igor Petrovčič. Po turnirju smo pogostili vabljene ekipe. Članice DU so spekle sladke dobrote, za okusen pasulj pa je poskrbel balinar Miro Švigelj.

Udeležili smo se dveh meddruštvenih turnirjev, 27. maja v Dragomerju in 25. junija na Brezovici.

S košnjo trave in čistilno akcijo smo poskrbeli tudi za urejenost okolice balinišča.

Ponosni in počaščeni smo tudi na PISNO ZAHVALO Balinarski sekciji DU Podpeč – Preserje, za dolgoletno uspešno delo, ki smo ga ob 70 letnici DU Podpeč – Preserje prejeli od Mestne zveze upokojencev Ljubljana. 

Sekcija za šport

Jože Suhadolc

Oglejte si tudi