Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Balinanje v Preserju

Aprila se je pričelo tekmovanje v medobčinski balinarski ligi. V družbi skupno dvanajstih ekip iz občin: Log - Dragomer, Borovnica, Vrhnika, Logatec, Horjul in Brezovica smo do sedaj odigrali tri tekme. Tekmovanje se bo nadaljevalo enkrat tedensko do konca junija, sledijo še dve tekmi in zaključni turnir v mesecu septembru.

15. maja smo se udeležili Pokrajinskih športnih iger osrednjeslovenske PZDU 2023, ki jih je organizirala Mestna zveza upokojencev Ljubljana. Med enajstimi ekipami DU iz Ljubljane in okolice smo zasedli odlično četrto mesto.

V Preserju smo 18. maja organizirali meddruštveni balinarski turnir. Po dolgem času smo dočakali dan brez dežja. Turnirja se je udeležilo pet ekip sosednjih društev: DU Brezovica, DU Dragomer, DU Polhov Gradec, DU Notranje Gorice in DU Ig.

Prisotne je nagovoril in pozdravil predsednik KS Podpeč-Preserje Mitja Bervar, nato je podpredsednik DU Igor Petrovčič na kratko spregovoril o zgodovini balinišča v Preserju. Balinišče so pred dobrimi tridesetimi leti zgradili krajani sami  s prostovoljnim delom. Sedaj bo na mestu balinišča zgrajen gasilski dom PGD Preserje, balinišče pa bo zgrajeno na novo, nekaj metrov višje.

Po žrebu ekip se je pričelo tekmovanje. Prvo mesto je dosegla ekipa DU Brezovica, drugo mesto ekipa DU Notranje Gorice, tretje mesto ekipa DU Podpeč-Preserje in četrto mesto DU Dragomer. V bližanju je bil najboljši Viktor Borštnik iz DU Podpeč-Preserje.

Po turnirju smo pogostili vabljene ekipe. Članice DU so spekle sladke dobrote, za okusen bograč pa sta poskrbela Miro in Matija. Druženje se je zavleklo v pozno popoldne.

Za 1. junij pa že imamo vabilo na meddruštveni turnir v Dragomer.

 

Sekcija za šport

Jože Suhadolc

Oglejte si tudi