Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

16. redna seja Sveta Občine Brezovica

16. redna seja Sveta Občine Brezovica je potekala v četrtek, 18. novembra. Na njej so svetniki obravnavali pet točk na dnevnem redu in potrdili zapisnik 15. redne seje ter predloga Proračuna Občine Brezovica za leti 2022 in 2023. Diskusija o proračunu bo potekala na decembrski seji.

Slovenske železnice ob železniškem prehodu v Vnanjih Goricah izvajajo mehanske raziskave, ki bodo podlaga za posodobitev železnice. Naslednje leto pričakujejo gradbeno dovoljenje in dokončanje v tega odseka v letu 2024. Sočasno s Slovenskimi železnicami ima Dars v načrtu dokončanje avtocestnega izvoza. Trenutno se sprejema investicijski program, ki za našo občino načrtuje vložek v višini milijona evrov. Gradbeno dovoljenje za Mercator center na Brezovici bo pripravljeno v decembru, datum začetka gradnje pa je zastavljen zgodaj spomladi. Eden sestavnih delov proračuna je tudi postopen odkup samega Mercator centra. Na Rakitni so se dela na jezeru že končala, se je pa investicija znatno podražila. Občina zaradi trenutne situacije v državi v decembru odpoveduje vse družbene dejavnosti oziroma dogodke.

Občinski svet Občine Brezovica je predstavil in razpravljal o predlogu Odloka o proračunu Občine Brezovica za leti 2022, 2023 in sprejel sklep o javni razpravi predloga proračuna, ki traja 15 dni in sicer od 19.11.2021 do 3.12.2021. »Ne glede na to, da se prihodnje leto izteka mandat, si zaupamo in sprejemamo proračune, ki pritičejo naslednji sestavi. Verjamemo, da kot občinski svetniki sprejemamo ustrezne dokumente. Potrebno je, da imamo začrtan in sprejet proračun, saj vstopamo v dvoletno investicijo. Zagotovo bo potrebno nekaj prilagoditev in sprememb, ampak zaenkrat imamo vse podatke o ključnih investicijah. Pred vami sta nekoliko drugačna proračuna, kot so bili zadnji. Te številke so drugačne, v preteklosti smo bili že vajeni večjih. V leto 2022 smo vključili tudi energetsko sanacijo štirih objektov – vrtca Vnanje Gorice, zadružni dom v Vnanjih Goricah, zdravstveni dom v Podpeči ter Osnovne šole Rakitna,« je na kratko pojasnil župan občine Brezovica Metod Ropret. Predlog proračuna z vsemi dokumenti je objavljen na spletni strani občine.

Eva Povirk

Oglejte si tudi