Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
3°C
-3°C
JUTRI
12°C
-5°C
ALJAŽ GREBENC S.P.
Deli
Storitev, Proizvodnja

ALJAŽ GREBENC S.P.

Število glasov: 0

Predstavitev

Podjetje ALJAŽ GREBENC S.P. se ukvarja s proizvodnjo gašenega apna, ki je unikaten in vrhunski proizvod, narejen po tradicionalnem postopku. Apneničarstvo je  stara dejavnost s katero se pridobiva apno za zidavo in beljenje.

Družina Grebenc se je začela z žganjem apnenca ukvarjati že leta 1937. Postopek pridobivanja apna je zahteven, priprava kamna, polnjenje apnenice, žganje z drvmi  ter končno gašenje zahteva en mesec dela. Danes nudijo končne izdelke za beljenje in ne več žganega apna.

Gašeno apno
je unikaten izdelek podjetja, ki je narejen po tradicionalnem postopku.  Proizvod temelji na ekološki osnovi, kjer se apnenec žge v posebni peči. Osnovo za žganje apnenca predstavljajo lesena drva. Ima vsestransko uporabnost.

Priporočajo ga predvsem za beljenje prostorov, zlasti kleti - s poudarkom na prvi premaz, ki ga zidarski mojstri imenujejo tudi "zidarsko beljenje". Apno odlikuje naravna razkužilna moč, ki preprečuje nastanek plesni.

Apnena barva
predstavlja  izdelek iz uležanega gašenega apna in naravnih primesi, ki naredijo apno primernejše za nanašanje z valjčkom. 

Uporablja se za barvanje notranjih in zunanjih zidnih površin. Omogoča dihanje sten, preprečuje razvoj plesni, deluje antiseptično in s tem prostor razkužuje in sveži.

Fasadna apnena barva
je izdelek iz uležanega gašenega apna in drugih naravnih primesi. Primerna je za barvanje fasad na novih in starih objektih, priporočajo jo predvsem za barvanje starih kamnitih hiš, cerkva in podobnih objektov.

Prednosti so parapropustnost, dobra oprijemljivost in dobra pokrivnost. Nanašamo jo lahko z valjčkom ali čopičem.Vse do danes ostaja gašeno apno pridobljeno na star, prvovrsten način. Tradicija ostaja domača obrt, ki se je ohranila s priokusom sodobnega sveta. 

ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P. ALJAŽ GREBENC S.P.