Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
-2°C
-2°C
JUTRI
0°C
-2°C

Tečaj nege varovanca v domačem okolju

7427
Vedno  več je ljudi, ki potrebujejo pomoč pri vsakodnevnih opravilih. Razlog za to je lahko starost,bolezen ali invalidnost. V pogovorih z ljudmi, ki svojcem, sosedom in drugim varovancem nudijo pomoč, pogosto zasledimo željo po znanju, ki bi jim to delo olajšalo. Obenem pa bi jim znanje zmanjšalo, oziroma odvzelo strah in nesigurnost, ki otežujeta delo, sproščenost in nenazadnje odnose med varovancem in negovalcem.

Prav zato se je Župnjiska Karitas Brezovica odločila, da bo poskrbela za strokovno pomoč v obliki tečaja domače nege. Tečaj bo potekal v obliki predavanj, pogovorov in vaj. Tako udeleženci poleg teoretičnih znanj pridobijo tudi praktične izkušnje.

Vsebina programa je: priprava na negovanje varovanca; varovančevo okolje in urejanje postelje; pomoč varovancu pri vzdrževanju osebne higiene; pomoč pri gibanju in preprečevanju prelažnin; prehrana varovanca; pomoč pri izločanju; opazovanje varovanca; jemanje zdravil; najpogostejše težave v starosti; špremljanje umirajočih.

Celotni tečaj bo trajal 20 šolskih ur in zajema pet srečanj ob torkih. Tečaj se začne v torek 11.4.2017 od 17 do 20 ure v dvorani Marijinega doma, Starovaška cesta 19, Brezovica.

Prijavite se lahko pri g. Jožefu Poje 040 395 942 ali pri ga. Mariji Kozjan 031 490 473.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij