Logo MojaObčina.si

Brezovica

DANES
7°C
-2°C
JUTRI
6°C
-3°C

PRESTAVLJENA degustacija piva in Razpaljotka z DJ Zak 8.4. Berda

4060
Deli

Ne, to ni šala, ampak prav zares je pred nami prvi spomladanski dogodek, ki se bo v zgodovino ljubljanske kotline vpisal kot NAJBOLJ NOR ŽUR Z DJ ZAKom. 
V soboto, 8. 4. 2017, bodo od 21.00 dalje odprta vrata Berde! Da izveste, kaj se bo skrivalo za njimi, pa bo najbolje, da si pridete pogledat kar sami. 

Glede pijače za vas pripravljamo BRUTALNE pakete pijač in od 21.00 do 23.00 HAPPY HOURS 
Ker pa vemo, da prazna vreča ne stoji pokonci, bo naša kulinarična sekcija za vas celo noč pripravljala najboljše burgerje, ki bodo potešili še tako zahtevno stranko!

Zgodba lokalnega pivovarja:

Ideja mi je rojila po glavi že kar nekaj let nazaj, odkar sem slišal, da se pivo lahko vari kar v domači kuhinji. Vendar nisem imel dovolj znanja in spretnosti. Ko pa sem o svoji želji povedal sosedu, ki je tudi strasten ljubitelj piva, se je vse skupaj začelo. Bližal se je konec faksa in pisal sem diplomsko nalogo, seveda o pivu, naučil sem se osnov in osvojil tehniko varjenja piva. S sosedom sva začela variti za začetnike neobičajno velike količine piva in to kar v velikem bakrenem kotlu za žganjekuho, dokupila sva le ostalo obvezno opremo. Večino sva dobila v domačem okolju, ki je najboljše za varjenje »ale« piv, saj za »lager« piva potrebujemo hladilnico. Razlika je v kvasovkah, ki potrebujejo optimalno temperaturo za delovanje. Za prvih 30 litrov sva se odločila, da zvariva temno pivo. In tako je nastal prvi »stout«, ki je bil kar močan. Ker se je oprema izkazala za kar dobro, sva nadaljevala v istem kotlu ter zvarila še kar nekaj ostalih vrst piva od »pale ale, porterjev in stoutov« do jantarnega pšeničnega. Kasneje sva kupila večjo opremo iz nerjavečega jekla in tako variva z isto opremo že 2 leti.
To je zgodba lokalnega pivovarna o ljubezni do varjenja tega kvašenega napitka. Zato vas vabimo, da se nam pridružite na degustaciji razlicnih vrst lokalnega piva, v soboto 8.4. ob 20h v Klubu Berda. Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti preko maila: klubksb@gmail.com ter stane 10€ na osebo.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!