Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
22°C
12°C
Oceni objavo

V Brežice čez mesec dni na evropski mladinski dogodek EYE prihaja več kot 200 mladih

Brežice bodo čez mesec dni kot prvo izmed slovenskih mest gostile evropski mladinski dogodek EYE (European Youth Event). Gre za dogodek, ki mlade iz celotne Evropske unije spodbuja, da razpravljajo o ključnih družbenih vprašanjih ter oblikujejo in izmenjujejo svoje ideje o prihodnosti Evrope. Poleg Berlina (Nemčija), Vilne (Litva) in Forlija (Italija) bodo Brežice med 23. in 26. majem 2024 gostile lokalno izvedbo dogodka EYE Brežice, ki bo združil več kot 200 mladih iz Slovenije in okoliških držav.

S financiranjem in ob podpori Evropskega parlamenta EYE Brežice organizira Zavod Mladinska mreža MaMa, mreža 56 mladinskih centrov v Sloveniji, v sodelovanju z Zavodom za podjetništvo, turizem in mladino Brežice (ZPTM Brežice), Občino Brežice in Mladinskim svetom Slovenije.

 EYE Brežice predstavlja varen in vključujoč prostor za vse ter program prilagojen željam mladih. Pri oblikovanju programa dogodka že od začetka sodelujejo mladi. Skozi anketni vprašalnik je več kot 100 mladih sporočilo, kakšen program in aktivnosti si želijo.

Glede na želje mladih bo tridnevni program dogodka med drugim vključeval kulturno-umetniške kolonije s področja fotografije, likovnega ustvarjanja, improvizacijskega gledališča in drugih področij, »Ted talk-e« znanih Slovencev in Slovenk ter glasbene nastope med mladimi priljubljenih izvajalcev in izvajalk. Na EYE Brežice bodo prisotni tudi Evropski poslanci_ke, ki bodo z mladimi delili_e svoje izkušnje vključenosti v Evropski parlament. Pred samim dogodkom pa bo potekala spletna kampanja informiranja in ozaveščanja mladih o vlogi, rezultatih in vplivu Evropskega parlamenta na naša življenja ter spodbujanje k udeležbi na junijskih volitvah.

Dogodek bo potekal v prostorih Mladinskega centra Brežice, ki je del ZPTM Brežice, in v njegovi bližnji okolici. Mlade iz lokalnega okolja vabimo, da si več o tem preberejo na spletni strani dogodka in se pridružijo dogodku.

Lokacija dogodka EYE Brežice: Vse aktivnosti bodo potekale v prostorih ZPTM Brežice (Gubčeva ulica 10a, Brežice) in okoliških lokacijah (vse, razen lova na zaklad, bo potekalo v notranjih prostorih). Šotor, postavljen pred ZPTM Brežice, bo namenjen le obrokom.

Program dogodka EYE Brežice:

Dan

Ura

Dejavnost

Četrtek, 23. 5.

15.00-16.00

Uvod v Kulturokracijo

16.00-18.00

Kulturokracija

Pričetek ustvarjanja v kulturno-umetniških kolonijah pod

vodstvom strokovnih mentorjev_ic.

19.30-

»Chill out« cona kulturokracije

Sproščeno druženje in medsebojno spoznavanje z dodatkom informativnih točk o priložnostih programa  Erasmus+,

Eurodeska, skupnosti skupajsmo.eu, youthideas.eu …

Petek, 24. 5.

10.00-11.00

Slavnostno odprtje EYE Brežice

11.15-17.30

Kolonije Kulturokracije in program aktivnosti Mladi mladim

  • živa knjižnica z EP-ji,
  • 'TED' govori,
  • aktivnosti 'Mladi mladim',
  • sprehod dobrih idej za prihodnost EU,
  • delavnica TikTok&Reels 'Uporabi svoj glas',
  • posvet 'Je luč na koncu tunela kulture ne-aktivne participacije mladih?',
  • hitri   trening   “Socialni   marketing   za   družbene spremembe”.

19.30-00.00

»Party« cona I.

Koncert z dodatkom informativnih točk o priložnostih

programa Erasmus+, Eurodeska, skupnosti skupajsmo.eu,

youthideas.eu, DrogArt …

Sobota, 25. 5.

9.00-16.00

Kolonije Kulturokracije in program aktivnosti Mladi mladim

  • svetovna kavarna z EP-ji,
  • 'TED' govori,
  • debatno prvenstvo,
  • delavnica 'Erasmus+ priložnosti za mlade',
  • aktivnosti 'Mladi mladim',
  • sprehod dobrih idej za prihodnost EU.

16.30-17.30

Zaključna slovesnost EYE Brežice

19.30-00.00

»Party« cona II.

Koncert z dodatkom informativnih točk o priložnostih programa Erasmus+, Eurodeska, skupnosti skupajsmo.eu, youthideas.eu, DrogArt …

Nedelja, 26. 5.

9.30-12.00

Lov na EPIC zaklad

Vse informacije o EYE Brežice lahko najdete na spletni platformi eyebrezice.eu, prav tako vas vabimo k spremljanju družbenih omrežij Mreže MaMa (Facebook in Instagram), na katerih bo potekala komunikacijska kampanja za ozaveščanje mladih o pomenu in vplivu Evropskega parlamenta na njihova življenja. Za več informacij se lahko obrnete na info@mreza-mama.si ali na telefonsko številko 030 618 628.

Oglejte si tudi