Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
1°C
JUTRI
14°C
-1°C
Oceni objavo

Zaključek projekta Povej naprej: “Naša družina bere!”

V soboto, 24. septembra 2022, smo s čebelarskim izletom v Radovljico sklenili drugo sezono projekta Povej naprej: “Naša družina bere!”. Kot pove že ime, je projekt namenjen družinam z osnovnošolskimi otroki in ga izvajamo v poletnem času, času, ko si kot posamezniki in člani družine vzamemo več časa drug za drugega. Izbrana tema prvih dveh sezon je bila čebela. S projektom želimo spodbujati k boljšemu poznavanju okolja v katerem živimo, njegovih geografskih značilnosti, etnoloških in kulturnih znamenitosti ter identitete ljudi.


Projekt vsako leto zaključimo v septembru, ko sodelujoče družine povabimo na izlet. Tokrat smo se odpeljali v Radovljico, Linhartovo mesto in mesto »panjskih končnic«. Tam smo se sprehodili skozi trg, se spoznali z zgodovino mesta in obiskali Čebelarski muzej, kjer so nas popeljali po stalni razstavi »Živeti skupaj. O čebeli in človeku.« Pri Lectarju smo se okusno okrepčali ter si v njihovih kletnih prostorih ogledali muzej lectarstva. Poučno in prijetno druženje smo sklenili z obiskom alkimističnega muzeja in čokoladnice.


Vabimo vas, da nas spremljate in se nam prihodnje leto pridružite, saj vas bodo v bralnih paketih čakale nove vsebine in novi kotički, vredni ogleda.


Projekt izvajamo ob finančni podpori Republike Slovenije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).


Valerija Jerman

Oglejte si tudi