Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Braslovčanke tokrat brez presenečenja

ŽOK Braslovče : Nova KBM Branik - 0:3 (21:25, 12:25, 17:25) ŽOK Braslovče: Zbičajnik 4, Bednjanič (L), Turnšek, Podbregar 0, Mihalinec 5, Hribernik 5, Rituper 0,Vovk 8, Muhovic 0, Markovič 9, Mihevc 1, Marovt, Jerman (L), Praunseis.
Domačinke so tekmo proti izkušeni ekipi Nove KBM Branik pričele preveč v krču in s prevelikim spoštovanjem, da bi lahko dosegle kaj več. Že uvodni niz je hitro dal vedeti, da so gostje prišle v Braslovče z veliko željo po zmagi. Niso pozabile tekme v lanskem četrtfinalu, ko so jih domačinke premagale, a so se v zlatem nizu le izvlekle.


Čeprav so se pri domačih na tekmo dobro pripravili, jih je nekoliko presenetilo dejstvo, da v začetni postavi ni bilo prve organizatorke igre Najdičeve. Kakor koli že, domačinke srečanja niso pričele najbolje, saj je gostjam uspevalo vse, mlade Braslovčanke pa so bile predvsem neučinkovite v napadu in tudi v bloku. Gostje so vodile od začetka niza, tudi z veliko razliko (6:16) in vse je kazalo na pravi polom domačink, saj prave igre nismo videli. Potem, ko je domača korektorica Markovičeva le pričela zaključevati napade, so domačinke uspele rezultat in razliko nekoliko zmanjšati. Po vstopu Nike Muhovic na servis so imele Mariborčanke nekaj težav s sprejemom in Braslovčanke so zaigrale veliko bolje ter se uspele gostjam približati na 21:24. Na koncu so Mariborčanke uspele zaključiti napad in prvi niz je zasluženo pripadel gostjam.

V drugem nizu smo do prvega tehničnega odmora gledali dopadljivo in predvsem enakovredno tekmo do rezultata 7:7. Od takrat naprej pa domačinke nikakor niso več uspele prebiti nasprotnikovega bloka ali pa so gostje žoge pobrale v obrambi. Delni izid 9:0 priča o težavah domačink, ki jim v tem delu igre ni uspevalo praktično nič. Sprejema začetnega udarca, ki v tem delu niza ni bil najboljši, in posledično neučinkoviti napadi so prispevali k temu, da so Mariborčanke povedle z 8:17. V nadaljevanju so domačinke ob bučni podpori s tribun le uspele zaigrati bolje, a je bila razlika prevelika. Gostje so na krilih odlične in predvsem izkušene Hrvatice Starčević uspele zaključiti niz pri rezultatu 12:25.

Kljub slabši igri v drugem nizu pa zagnane domačinke niso hotele popustiti in so v tretjem nizu na prvi tehnični odmora odšle z dvema točkama prednosti in to celo povečale na 10:6. Kot rečeno je bila danes pri gostjah zelo razpoložena Hrvatica, za katero domačinke niso našle pravega orožja in predvsem z njeno pomočjo so nizale točko za točko. Delni izid 7:1 je pripomogel k temu, da so gostje ponovno stopile v igro in nadzorovale situacijo v športni dvorani OŠ Braslovče. Čeprav so se mlade Braslovčanke, ki jih v nedeljo v domači dvorani čaka finalni turnir mladink, borile in se dostojno upirale favoriziranim gostjam, to ni bilo dovolj, saj so le te povedle s 16:21. Z zanesljivo igro v obrambi in napadu so si priigrale še 25. točko in na koncu zasluženo slavile in s tem domačinkam prizadale prvi poraz od novembra. Seveda so se s to zmago odbojkarice Nove KBM Branik zasluženo uvrstile v veliki finale, v katerem so bodo pomerile z ekipo Luke Koper, ki je nekoliko presenetljivo s 3:2 odpravila kamniški Calcit.

Zoran Jerončič: ''Čestitam svoji ekipi za pokončno držo in za veliko željo po končni zmagi. Ob tem je potrebno povedati, da je zasluženo slavila ekipa Nove KBM, ki ji seveda čestitam za uspeh. Ob takšnih in podobnih tekmah moramo biti realni. To pomeni, da bi morala naša ekipa igrati 120% in ob tem gostje pod njihovim povprečjem, če bi hoteli danes slaviti mi. To se ni zgodilo, saj so Mariborčanke majhno "lekcijo " dobile v lanski sezoni, zato so se na tekmo in seveda na vse kar jih čaka v Braslovčah veliko bolje pripravile. Mojim igralkam ne morem ničesar očitati, pohvaliti je potrebno vse od prve do zadnje.. V veliki želji po zmagi so v svoji mladosti pač nekoliko odpovedala, a vemo, kdo je stal na drugi stani mreže. Vemo tudi to, da naša ekipa igra na vseh petih "frontah" in za nas je bila to že 40. tekma, kar se pozna. Mislim, da imamo vsi mi še veliko rezerv v svojem delu in da lahko v nadaljevanju še napredujemo. To je za tako mlado ekipo v tem trenutku najpomembnejše. Hvala vsem, ki ste prišli v dvorano in nas spodbujate tudi takrat, ko ekipi ne gre. To za nas, ki smo na parketu velja največ. Hvala!''

Oglejte si tudi