Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Spomladanska čistilna akcija

V soboto, 26. marca, je pod naslovom »Očistimo okolje občine Braslovče« v naši občini potekala tradicionalna čistilna akcija h kateri so, poleg Turističnega društva Braslovče in Občine Braslovče, pristopila tudi ostala lokalna društva. 

Vsako območje čiščenja je imelo svojega koordinatorja, ki je posameznim udeležencem, na dogovorjenih zbirnih mestih, razdelil vrečke za smeti. Tudi letos je bilo čiščenje usmerjeno na robove cest, rečne in jezerske bregove, gozdni rob ter na nekatere sprehajalne in planinske poti. Med pobranimi odpadki so prevladovale pločevinke in plastična ter druga embalaža, razen na območju Žovneškega jezera, kje so bili pobrani tudi večji kosi embalaže.

Letošnje leto se je delovne akcije udeležilo večje število odraslih ter osnovnošolcev, kot prejšnja leta, udeleženci pa so nabrali več kot 60 vreč odpadkov.

Akciji so se pridružili tudi varovanci Varstveno-delovnega centra MUC, ki so pobirali smeti po Preserjah, po poteh, po katerih večkrat hodijo. Ena skupina je pobirala smeti po potki ob Savinji, dve skupini pa ob lokalni cesti skozi Preserje, od mostička proti jezeru in do Pariželj in nazaj.

(Vir: občina Braslovče)

Oglejte si tudi