Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Otroška predstava: Skuhana pravljica od dveh začaranih čarovnic

V Občinsko knjižnico Braslovče sta 26. oktobra 2022 na par večerov pred glavnim večerom, ko bodo pod žarečim nebom švigale metle vseh oblik, prileteli dve čisto ta prvi čarovnici. Ta prijazni. Vsaj tako sta se predstavili. Ema in Emamametlo.

V črnih, volančkastih in bleščečih oblekcah ter našpičenih klobukih sta se tudi nam zdeli prav prijetni. Le njun ples ni bil prav prijeten. Vsaj dokler obiskovalci niso v svoje roke dobili različnih, predvsem pa glasnih inštrumentov, ki so njun ritem spravili na metlo in je veselo zaokrožil med nami. O, kako sta se obrnili in zaplesali! A čarovnici ne bi bili coprnici, če inštrumentov ne bi pobrali. V roke sta vzeli dve veliki kuhalnici. No, ne ravno veliki. Bili sta gromozanski. In ko sta v veliki kotel začeli metati stvari, ki niso bile ravno stvari za v kotel, se je predstava šele začela.

In prav zanimivo. Še vedno se ni končala. V kotlu še vedno brbota. Kup začinjenih pravljic, objemov in nasmehov, čarovnic pa nikjer. Le kadi se za njima. Obljubili sta, da spet prideta. A ne danes. Tudi jutri ne. Enkrat drugič tudi ne. Zagotovo pa naslednje leto. Do takrat bo njuna pravljica ravno prav kuhana, ravno prav dolga. Za to bo poskrbela tudi budilka, če je v kotlu seveda nista utopili.

Čudovita predstava je bila. Odlično sta jo odigrali Irena Štusej, ki je pravljico tudi napisala, in Nina Trbovšek. Ema in Emamametlo.

Laura Jelen

Oglejte si tudi