Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Odprtje oddelka Glasbene šole Risto Savin Žalec

Zaposleni Glasbene šole Risto Savin Žalec so 24. oktobra pripravili slovesnost ob odprtju novih prostorov glasbene šole v Braslovčah.
 
Ravnatelj glasbene šole mag. Gorazd Kozmus je v svojem nagovoru obiskovalcem povedal, da je odločitev o počastitvi tega posebnega dogodka, pridobitve lastnih prostorov v braslovški šoli, padla že pred letom in pol, ko je bil odprt prizidek k OŠ Braslovče, v katerem je Glasbena šola Risto Savin Žalec dobila svoje prostore. Gre namreč za tako pomembno pridobitev, da je bilo takšno prireditev enostavno potrebno organizirati. Pa čeprav z zamudo, ki so jo povzročili epidemiološki ukrepi. Ravnatelj se je zahvalil vsem učencem, njihovim staršem kot tudi vsem mentorjem glasbene šole, še posebej pa je izpostavil vlogo župana Občine Braslovče Tomaža Žoharja, podžupanje mag. Urške Hozjan ter direktorice občinske uprave  Natje Šketa Miser. Kot je povedal ravnatelj šole, se danes še toliko bolj kot pred letom in pol, zavedajo pomembnosti pridobitve prostorov, izrazitost dviga standarda storitev pa je danes še toliko bolj opazna. »Naš dislocirani oddelek v Braslovčah trenutno obiskuje okoli 80 učencev, na oddelku pa poučujemo flavto, trobila, kitaro, saksofon, godala, klavir, klarinet, kljunasto flavto, harmoniko in nauk o glasbi«, je še ob koncu dejal ravnatelj mag. Gorazd Kozmus.
 
V programu so se z različnimi instrumenti predstavili učenci glasbene šole oddelka Braslovče, zbrane pa je ob koncu pozdravil tudi župan občine Tomaž Žohar, ki izrekel zahvalo vsem, ki so kakor koli pripomogli, da imajo v Braslovčah svoj oddelek glasbene šole. Otvoritveni trak sta svečano prerezala učenca glasbene šole Lučka Ušen in Lenart Dolenec.    
                   
TONE TAVČER

Oglejte si tudi