Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Konstitutivna seja občinskega sveta

Novoizvoljeni svetniki so se 13. decembra v Domu kulture Braslovče zbrali na konstitutivni seji, ki jo je v skladu s poslovnikom vodila najstarejša svetnica Danica Tajnšek.

Po seznanitvi s Poročilom občinske volilne komisije o izidu volitev v svet in volitev župana so prisotni svetniki na podlagi poročila mandatne komisije potrdili mandate članov občinskega sveta in ugotovili, da je bil za župana izvoljen Tomaž Žohar, ki je mandat sprejel in prisegel, da bo svojo dolžnost tudi v novem mandatu opravljal vestno in odgovorno, v korist in za blaginjo vseh občanov.

Občinski svet sprejel ugotovitveni sklep o prenehanju mandata članu občinskega sveta Tomažu Žoharju zaradi nezdružljivosti funkcije člana občinskega sveta s funkcijo župana, zaradi česar bo do naslednje seje stekel postopek za imenovanje nadomestnega člana oziroma članice. Sledilo je še imenovanje 7-članske Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja kot stalnega delovnega telesa občinskega sveta.

Ob koncu seje je novoizvoljeni župan vsem svetnikom še enkrat čestital ob izvolitvi in izrazil željo po dobrem in konstruktivnem sodelovanju v prihodnjih štirih letih.

RENATA MAROLT

Foto: Tone Tavčar

Oglejte si tudi