Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Občina Braslovče je praznovala

Osrednji dogodek letošnjega občinskega praznika je potekal 15. septembra v Domu kulture Braslovče s slavnostno sejo občinskega sveta in podelitvijo priznanj letošnjim nagrajencem. Na kulturno bogati prireditvi je bilo moč začutiti utrip srca občine, ki jo sooblikujejo številni solidarni in srčni ljudje ter ljudje, ki jo ustvarjajo uspešno, razvito, bogato. Solidarnost in srce sta bili tudi rdeča nit prireditve, ki jo je povezovala Jasmina Roter Jager. Kulturni program so popestrili še Sara Jezernik Špec na violini, plesalke Društva za umetnost plesa Harlekin, člani Kulturnega društva Gomilsko in kot osrednja glasbena gosta Tinkara Kovač in Boštjan Pertinač. Slavnostni govornik, župan Tomaž Žohar, je v nagovoru predstavil številne projekte, ki jih je Občina Braslovče v minulem letu uspešno realizirala in tudi preizkušnje, s katerimi se je morala soočiti. Ob tem pa se je zahvalil vsem, ki so bili kakorkoli zaslužni za dobro in uspešno delo Občine. Ob nedavnih poplavah so bila nekatera društva in organizacije kot tudi posamezniki še posebej zaslužni za učinkovito pomoč občanom, zato je župan v ta namen podelil županova priznanja.

Za nesebično in junaško posredovanje pri reševanju življenj in premoženja prostovoljnim gasilskim društvom Braslovče, Dobrovlje, Gomilsko, Grajska vas, Letuš, Parižlje – Topovlje in Trnava. Za hitro in nesebično pomoč občanom, predvsem pa nudenje prenočišča ob evakuaciji in toplih obrokov za prostovoljce in oškodovance Osnovni šoli Braslovče, za nudenje pomoči pri odvozu odpadkov in drugi pomoči Društvu podeželske mladine Spodnje Savinjske doline, ter za učinkovito organizacijo in vodenje intervencij ob poplavah Štabu civilne zaščite Občine Braslovče.

V nadaljevanju pa je za izreden prispevek k razvoju občine, k razvoju športa in predvsem za njegovo neprecenljivo delo pri ohranjanju kulturne dediščine Franc Kralj prejel najvišje občinsko priznanje, naziv častnega občana Občine Braslovče. »Franc Kralj je oseba, ki je zaslužna za to, da se je in da se še vedno ime Braslovč na takšen ali drugačen način širi izven meja naše občine ter da z Gradom Žovnek v prenovljeni podobi Občina Braslovče danes gradi svojo turistično prepoznavnost. Ob vsem pa Franc Kralj skrbi tudi za to, da se bo še čez desetletja vedelo, kdo so bili znani Braslovčani in kakšne so bile Braslovče nekoč«, so še povedali o novoimenovanem častnem občanu.

 

Prireditev so otvorili in zaključili s slavnostnim mimohodom občinskih praporščakov.

 

JASMINA ROTER JAGER

Oglejte si tudi