Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
4°C
JUTRI
5°C
4°C
5352

Zaključek projekta Povej naprej: “Naša družina bere!”

V soboto, 24. septembra 2022, smo s čebelarskim izletom v Radovljico sklenili drugo sezono projekta Povej naprej: “Naša družina bere!”. Kot pove že ime, je projekt namenjen družinam z osnovnošolskimi otroki in ga izvajamo v poletnem času, času, ko si kot posamezniki in člani družine vzamemo več časa drug za drugega. Izbrana tema prvih dveh sezon je bila čebela. S projektom želimo spodbujati k boljšemu poznavanju okolja v katerem živimo, njegovih geografskih značilnosti, etnoloških in kulturnih znamenitosti ter identitete ljudi.


Projekt vsako leto zaključimo v septembru, ko sodelujoče družine povabimo na izlet. Tokrat smo se odpeljali v Radovljico, Linhartovo mesto in mesto »panjskih končnic«. Tam smo se sprehodili skozi trg, se spoznali z zgodovino mesta in obiskali Čebelarski muzej, kjer so nas popeljali po stalni razstavi »Živeti skupaj. O čebeli in človeku.« Pri Lectarju smo se okusno okrepčali ter si v njihovih kletnih prostorih ogledali muzej lectarstva. Poučno in prijetno druženje smo sklenili z obiskom alkimističnega muzeja in čokoladnice.


Vabimo vas, da nas spremljate in se nam prihodnje leto pridružite, saj vas bodo v bralnih paketih čakale nove vsebine in novi kotički, vredni ogleda.


Projekt izvajamo ob finančni podpori Republike Slovenije in Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP).


Valerija Jerman

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi