Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Mladinkam srebro državnega odbojkarskega prvenstva

V nedeljo 2. aprila je v Braslovčah potekal finalni turnir državnega prvenstva v odbojki za mladinke, na katerem so Braslovčanke osvojile odlično 2. mesto in srebrno medaljo.

Ekipa Visit Braslovče v prvi polfinalni tekmi z 2 : 1 premagala ekipo Nova KBM Branik, ekipa Formisa pa je brez težav z 2 : 0 premagala ekipo Vitala iz Ljubljana.

V tekmi za 3. mesto so bile z 2 : 1 morda nekoliko presenetljivo, vendar zasluženo boljše Ljubljančanke, za naslov državnih prvakinj pa sta se pred polnimi tribunami navijačev pomerili ekipi Visit Braslovče in Formis iz Hoč. Po nekoliko slabšem začetku Braslovčank, ki so zaostajale že z 0 : 2 v nizih, so v tretjem nizu domačinke zaigrale veliko bolje in ko je že kazalo, da bodo uspele iztržiti niz, jim je ob zaključku malce padla zbranost in gostje so uspele rezultat obrniti v svojo korist in še tretji niz zmagati z minimalno razliko 26 : 24. Zmaga Formisa s 3 : 0 ni bila presenečenje, saj gre za odlično ekipo, ki zelo dobro igra tudi v prvi članski ligi. Braslovčanke so s srebrno medaljo dodale pikico na i letošnji odlični sezoni v mladinski kategoriji, hkrati pa je medalja tudi lepo slovo za igralke, ki letos zapuščajo mladinsko kategorijo in verjetno tudi matični klub.

V Braslovčah smo tako bili še enkrat priče pravemu odbojkarskemu prazniku, za kar gre zahvala vsem staršem, ki so pomagali pri organizaciji in pri zbiranju nagrad, vsem navijačem, ki so s športnim navijanjem ustvarili čudovito vzdušje in seveda klubu, trenerjem in igralkam, ki so skozi vso sezono trdo delale za uvrstitev na finalni turnir.

RENATA MAROLT

Oglejte si tudi