Logo MojaObčina.si

Braslovče

DANES
26°C
17°C
JUTRI
29°C
16°C
Deli
2891

Hibridna toplotna črpalka Krono multi S

Nova toplotna črpalka z ultra tihim delovanjem in možnostjo izkoriščanja različnih toplotnih virov.
Na letošnjem sejmu Dom v Ljubljani je Kronoterm letos na ogled postavil novo družino hibridnih toplotnih črpalk Krono multi S, ki jih odlikujejo vrhunske lastnosti. Hibrid - možnost koriščenja različnih virov toplote (zemlje ali zraka), več kot 95 % manjše število odtaljevanj v primerjavi s toplotnimi črpalkami z zunanjimi zračnimi uparjalniki in izredno tiho delovanje. Naprava je tišja od delovanja gospodinjskega hladilnika. 

Nove Kronoterm hibridne naprave imajo zmožnost, da za ogrevanje prostorov in sanitarne vode toploto črpajo iz zraka in/ali zemlje. Gre za nov ekološki in varčen ogrevalni sistem, ki za ustvarjanje brezplačne energije uporablja obnovljiv vir zraka in zemlje. Preklapljanje se izvede glede na to, katera možnost je v danem trenutku ugodnejša in energetsko učinkovitejša. 

Kot primarni vir toplote črpalka izkorišča toploto zemlje, ob morebitnih ugodnejših temperaturah zraka pa preklopi način delovanja in kot vir toplote izkorišča zunanji zrak. S preusmerjanjem načina delovanja sistem doseže največjo učinkovitost z minimalnim naporom ter posledično omogoča tudi večje prihranke pri delovanju. Tudi zunanja in notranja enota črpalke pa sta povezani s cevmi, po katerih kroži protizmrzovalna kapljevina z vrhunskimi lastnostmi prenosa toplote.
Kronoterm je na nacionalnem natečaju Eko Sklada in Financ zmagal v kategoriji Okolju prijazen izdelek leta 2018 za novo hibridno družino toplotnih črpalk Krono Multi S in s tem ponovno potrdil svoj položaj na slovenskem inovativnem vrhu. 

Na sliki: Z letošnjega sejma Dom na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi