Logo MojaObčina.si

Braslovče

JUTRI
12°C
2°C
TOR.
16°C
5°C

Obvestilo o finančnih spodbudah za podjetnike

Objavljamo povzetke najnovejše objavljenih finančnih spodbud za podjetnike. Za nadaljnje informacije se podjetniki lahko obrnejo na Razvojno agencijo Savinja, SPOT svetovanje Savinjska.

Kontakt:
Damjana Omerzu
Telefon: 03 713 68 61
e-mail: damjana.omerzu@ra-savinja.si

Več pa lahko preberete tudi na spletni strani : www.ra-savinja.si


Slovenski podjetniški sklad je ponovno odprl VAVČERJE – enostavne spodbude malih vrednosti za MSP

 

Vavčerje bodo lahko koristila mikro, mala in srednje velika podjetja (organizirana kot d.o.o., s.p. ali zadruge) za različne poslovne storitve. Na voljo je nekaj več kot 10 mio EUR za podporo okoli 2.500 vavčerskih projektov!

Vavčerji so nepovratna sredstva v višini od 300,00 EUR do 9.999,99 EUR, ki se lahko koristjo za različne poslovne storitve (vavčer za certifikate kakovosti, vavčer za patente, modele znamke, vavčerje za internacionalizacijo, vavčerje za digitalizacijo, itd..).

S pomočjo vavčerjev bo možno pridobiti do 60 % sofinanciranja upravičenih stroškov za posamezni odobren vavčer, posamezno podjetje bo lahko koristilo max. 3 vavčerje na leto, oziroma do maksimalne vrednosti 30.000 EUR na leto. Posebnost vavčerjev je ta, da gre za zelo enostavne spodbude malih vrednosti, katere so na voljo skozi vso leto, oddaja vloge je enostavna in povsem digitalizirana. Obravnava vavčerjev je hitra.

Javni pozivi za vavčerje bodo odprti do leta 2023 oz. do porabe sredstev.

SPS je 12.02.2021, v Uradnem listu RS št 21/2021 in na svoji spletni strani objavil skupaj 13 vavčerskih pozivov, in sicer:

VAV-1 Vavčer za certifikate kakovosti

VAV-2 Vavčer za patente, modele, znamke

VAV-3 Vavčer za tržne raziskave tujih trgov

VAV-4 Vavčer za udeležbe na mednarodnih forumih

VAV-5 Vavčer za udeležbo v gospodarskih delegacijah v tujino

VAV-7 Vavčer za dvig digitalnih kompetenc

VAV-8 Vavčer za digitalni marketing

VAV-9 Vavčer za pripravo digitalne strategije

VAV-10 Vavčer za kibernetsko varnost

VAV-11 Vavčer za statusno preoblikovanje družb

VAV-12 Vavčer za uvajanje poslovne odličnosti po modelu EFQM v mala in srednje velika podjetja

VAV-13 Vavčer za prenos lastništva

VAV-14 Vavčer za prototipiranje

Več informacij: https://podjetniskisklad.si/sl/novice-in-objave/novice/sporocila-za-javnost/759-slovenski-podjetniski-sklad-ponovno-odpira-vavcerje-enostavne-spodbude-malih-vrednosti-za-msp

 

P2 2021– Spodbude za zagon inovativnih podjetij

 

Slovenski podjetniški sklad je 12.02.2021 v Uradnem listu RS št. 21/2021 in na spletni strani SPS-a objavil javni razpis P2 2021 - Spodbude za zagon inovativnih podjetij.

 

Mlada inovativna podjetja s potencialom rasti bodo lahko z nepovratnimi sredstvi v višini do 54.000 EUR razvijala produkt (MVP) in lansirala tržne produkte na trg.

 

Povezava do razpisa: https://podjetniskisklad.si/sl/razpisi?view=tender&id=117

 

Mikroposojila za MSP (MSP mikro) iz Sklada skladov COVID-19

 

Potrebujete financiranje za krepitev in ohranitev vaših dejavnosti ali izvedbo novih projektov? Iščete posojilo z minimalnimi zahtevami za zavarovanje kredita ali zgolj razmišljate kako boste ob epidemiji COVID-19 pokrili stroške dela?

Za vse zgoraj naštete izzive vam SID banka omogoča financiranje preko Primorske hranilnice Vipava po programu Mikroposojila za MSP, ki je na voljo iz Sklada skladov COVID-19!

Financiranje vam omogočamo preko finančnega posrednika - Primorska hranilnica Vipava, za namene nakupa materiala, drobnega inventarja in trgovskega blaga, za plačila storitev in plačila za stroške dela, ter naložbe v opredmetena in neopredmetena osnovna sredstva v višini 100% upravičenih stroškov z vključenim DDV.

Posojila lahko prejmejo zagonska (start-up) podjetja, samostojni podjetniki, mikro, mala in srednje velika podjetja, zadruge ter socialna podjetja tudi za financiranje z naložbo povezanih obratnih sredstev, če je na vaše poslovanje vplival izbruh nalezljive bolezni COVID-19.

Več informacij: https://www.skladskladov.si/covid19/mikroposojila-za-msp-msp-mikro-iz-sklada-skladov-covid-19

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi