Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

23. salamijada v Braslovčah

V Domu kulture v Braslovčah se je v soboto, 13. aprila, odvijala  23. Salamijada, v organizaciji Turističnega društva Braslovče.

 Prireditev so otvorile najmlajše braslovške plesalke pod vodstvom mentorice Zine Vovk.
Pod vodstvom Janeza Šumaka je šestčlanska komisija letos ocenjevala 36 salam, ki so jih na ocenjevanje prinesli proizvajalci iz Savinjske doline in raznih drugih krajev Slovenije. Kot zmagovalno je ocenila salamo proizvajalca Martina Završnik iz Letuša, drugo in tretje uvrščena je bila salama Simone Felicijan in Gostišča Felicijan iz Boštanja, četrto uvrščena pa je bila salama Luke Strojanška iz Podvrha. Vsi sodelujoči so dobili priznanja, najbolje ocenjeni pa tudi praktične nagrade. Glavno nagrado, kraški pršut, je prispevala in podelila evropska poslanka Patricija Šulin.
TD Braslovče je včlanjeno v Zvezo salamarjev Slovenije, kar omogoča sodelujočim, da so se prve štiri najbolje ocenjene salame uvrstile v 23. finale slovenskih salamijad, ki bo letos 11. maja v Šmarjeti pri Šmarjeških toplicah.
Na braslovški salamijadi, ki se je je udeležil tudi podžupan občine Braslovče Uroš Zupanc, so obiskovalci prireditve tekmovali v ugibanju teže salame velikanke, ki  jo je izdelalo v mesarstvo JURE iz Griž. Zmagovalec v ugibanju teže salame velikanke, težke 4708 gramov, je bil Robert Čehovin iz Žalca.
T. Tavčar
Na sliki: Najboljši štirje predelovalci salam, predsednik ocenjevalne komisije Janez Šumak, predsednik TD Branko Ribizel in evropska poslanka Patricija Šulin.

Oglejte si tudi