Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
7°C
Oceni objavo

Zaključek šolskega leta na podružnici Žaga

19. 6., so vrtčevski otroci in učenci podružnične šole Žaga pripravili zaključno prireditev ob koncu šolskega leta.

Prireditve so se ob starših in starih starših udeležili tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Bovec Jožica Kavs, ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar in vodja vrtca Bovec Mojca Koren Lapajne.

Ravnateljica OŠ Bovec, pod katero okrilje spada tudi podružnica na Žagi, Denise Šuler Rutar je v svojem pozdravu poudarila, da je minulo šolsko leto minilo brez kakšnih večjih pretresov:

»Podružnično šolo Žaga je v minulem šolskem letu obiskovalo 17 učencev, šest otrok pa je bilo v vrtcu. V naslednjem šolskem letu bodo štirje učenci obiskovali matično šolo v Bovcu. Prepričana sem, da to ne bo predstavljalo nobenih težav, saj smo skozi vse leto skrbeli, da so bili tudi učenci iz podružnice Žaga velikokrat v stiku z vrstniki iz matične šole. Rada bi se zahvalila vsem sodelavkam in sodelavcem na podružnici Žaga. Zahvaljujem pa se tudi vam, dragi starši, za vso vašo pomoč in podporo, pa tudi Občini Bovec, ki skrbi, da naši podružnici na Žagi in v Soči živijo naprej. Počitnice so tu in želim vam, da jih preživite čim bolj zanimivo in zabavno,« je zaključila Denise Šuler Rutar.

Tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž je v svojem nagovoru poudaril velik pomen ohranitve obeh podružničnih šol, tako na Žagi kot tudi v Soči:

»Res mi je prijetno, ko se udeležujem prireditev, ki jih ob pomoči mentorjev pripravijo otroci. Ti otroci mi med vsemi napornimi vsakodnevnimi obveznostmi polepšajo dan, zato se vedno nadvse rad udeležujem takih prireditev. Najlepše je biti med otroki in med vami, zadovoljnimi ljudmi. Naša osnovna skrb je, da omogočimo delovanje te šole tudi v prihodnje. Izjemne napore vlagamo, da obdržimo tudi podružnično šolo v Soči. Najlažje je šolo zapreti, ampak ko se to zgodi, je ne odpremo nikoli več. Zato pošiljamo prošnje na resorna ministrstva in v ta namen skušamo spremeniti celo člen zakona, ki neživljenjsko določa pogoj za obstoj podeželskih šol. Naredili bomo vse, da obe podružnici ostaneta delujoči in verjamem, da nam bodo prisluhnili. Kajti, ko utihne otroški vas na vasi, potem počasi zamre vse. Konec tedna boste odložili vse skrbi in začenjajo se vaše počitnice. Želim vam, da jih preživite veselo in radoživo, da bi se septembra zdravi in polni novih moči vrnili v šolske klopi.«

Prijeten kulturni program so vrtčevski otroci in učenci pripravili skupaj, ob koncu prireditve pa so se starši s skromno pozornostjo iskreno zahvalili vsem vzgojiteljicam, učiteljicam in učitelju.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi