Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Z OTROKI KUHAJMO ZDRAVO

V večnamenskem prostoru Osnovne šole Bovec se je 26. 1. 2018 odvijal dobrodelni dogodek »Z otroki kuhajmo zdravo«, ki so ga organizirali nekateri starši in pedagogi, z namenom opomniti, kako zelo je pomembna zdrava prehrana za otroke v času rasti in razvoja.

V ta namen se je povabilu odzvala ga. Emilija Pavlič, ki z veseljem predaja svoje znanje in izkušnje staršem in šolam. Je tudi avtorica dveh knjig: Za otroke kuhajmo zdravo in Mamica nauči me kuhati. Emilija poudarja, da je najboljša jed tista, ki se najhitreje pokvari oziroma kako zdravo je živeti z živo hrano, ki raste okrog nas. Vodi nas skozi letne čase in z njo potujemo skozi presenetljivo pestrost, ki nam jo v vsakem mesecu ponuja bogato obložena miza narave (citat iz knjige Mamica nauči me kuhati).

Na dogodku so sodelovali starši in otroci v spremstvu pedagogov (vrtec Bovec, OŠ Bovec, OŠ Soča). Otroci  so zapeli  in zaplesali na temo hrane. V šolski jedilnici so starši postavili več stojnic, na katerih smo lahko degustirali, dobili kakšen dober recept. Udeležila sta se ga tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž in Jožica Kavs iz službe za družbene dejavnosti pri Občini Bovec. 

Dogodek je bil dobrodelne narave, udeleženi so stojnice pripravili na svoje stroške. Ga. Emilija se je odpovedala honorarju in je bilo skupaj z vašimi prispevki na dogodku  zbranih kar 325,90 EUR. Ta denar je namenjen šolskemu skladu.

zapisala: Natalija Papež in Milan Štulc
foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi