Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Apiterapevtski turistični čebelnjak Bee happy

Od sobote 31. maja 2014 je Bovec bogatejši za apiterapevtski turistični čebelnjak Bee happy. Vodi ga čebelarka in lokalna turistična vodnica Maja Kokove-Hrovat.
Mlada čebelarka in lokalna turistična vodnica Maja Kokove-Hrovat je začela čebelariti pred 4 leti in že takrat je vedela, da bo svoje čebelarstvo poskušala usmeriti navzven, za šole, turiste in ostale, ki jih bo zanimal skrivnostni svet čebel.

 

Čebelnjak, ki stoji na bovškem polju, v smeri proti vasi Čezsoča, ponuja lep pogled na okoliške gore, tudi na najvišji vrh Triglav. Varen ogled dela čebelarja, obiskovalcem omogoča steklena stena. Predstavi se čebeljo družino, njeno bivališče in ostalo čebelarsko opremo.

 

Posebnost čebelnjaka je ponudba aromaterapije, t.j. vdihavanje zraku neposredno iz panjev. S sodobno tehnologijo je omogočeno varno vdihavanje preko maske, predvsem v pomoč  tistim, ki imajo kakršnekoli težave s pljuči, alergijami na pelod ter anksioznosti. Čebelnjak ponuja 5 udobnih točk za vdihavanje panjskih aerosolov. Čebele s svojo dejavnostjo v panju namreč ustvarjajo posebno mikroklimo, ki blagodejno vpliva na počutje človeka.

 

Otvoritve se je udeležil tudi mag. Aleš Rodman, podpredsednik Čebelarske zveze Slovenije, ki je novo pridobitev pohvalil in poudaril, da si tudi na Zvezi prizadevajo pospešiti razvoj čebelarskega turizma v taki obliki, kot ga ponuja Maja Kokove-Hrovat. Župan občine Bovec, g. Siniša Germovšek, pa je izrazil predvsem zadovoljstvo ob inovativnosti ideje apiterapevtskega turističnega čebelnjaka v Bovcu. 

 

Aromaterapija je na voljo po dogovoru, ravno tako ogledi čebelnjaka. Oboje je na voljo tudi v kombinaciji z lokalnim vodenjem po Bovškem

 

Informacije na 041 949 198, maja@bovec-sc.si, www.beehappy.sihttps://www.facebook.com/BeeHappy.si

 

 

 

 

 

 

Oglejte si tudi