Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

TIC Bovec v novih prostorih

Turistični informacijski center Bovec se je konec preteklega tedna preselil v nove prostore. Od sobote, 6. 5. 2023, deluje v prostorih nekdanje banke na osrednjem bovškem trgu, ki jih je odkupila Občine Bovec.

Novi prostori so opremljeni s popolnoma novo opremo, na tem mestu pa je TIC Bovec še bolj v centru pozornosti, uporabnikom še bolj na očeh in še lažje dostopen. V naslednjih dneh bo nameščena še zunanja svetlobna označitev. Turistični informacijski center Bovec je moderno zasnovan in tipsko opremljen, kar pomeni, da je v pultu upodobljen Svinjak, medtem ko je v tolminskem TIC-u upodobljeno sotočje Tolminke in Soče. Turist, ki bo obiskal oba TIC-a, bo tako tudi na ta način zaznal neko rdečo nit povezanosti doline Soče.

Spomnimo, da je Občina Bovec z NKBM sklenila pogodbo o nakupu decembra 2020, in sicer v skupni vrednosti 251.000,00€. Za prenovo prostorov je za gradbena dela in za opremo Občina Bovec namenila še 151,530,00€, za zamenjavo dotrajane strešne kritine pa dodatnih 33.266,00€. Nekaj lastnih sredstev za opremo je namenil tudi Zavod za turizem Dolina Soče.

V prostorih v Stergulčevi hiši, kjer je dolga leta domoval TIC Bovec, bosta Občina Bovec in Jamarska zveza Slovenije uredili jamarski center s postavitvijo stalne jamarske razstave in jamarskega poligona.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi