Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
9°C
JUTRI
25°C
10°C
Oceni objavo

SREČANJE ŽUPANOV SOSEDOV V PLANICI

Koncem tedna so se v Planici srečali tudi župani treh sosedskih Občin Bovec, Trbiž in Kranjska Gora, Valter Mlekuž, Renzo Zanette in Jani Hrovat. Pogovarjali so se tudi o zanimivi zamisli trbiškega kolega.

Sodelovanje treh županov je res odlično, vsako srečanje pa izkoristijo za izmenjavo informacij in tkanje novih zamisli o sodelovanju. Tokrat je v Planici Renzo Zanette kolegoma predstavil njegovo zamisel in željo, kot se je sam izrazil, so to pravzaprav njegove sanje, da bi na to območje pripeljali svetovno prvenstvo v smučarskih tekih. To bi bila edinstvena čezmejna proga s startom v centru Trbiža in ciljem v Planici.

»Proga res ne bi zajemala tudi naše občine, vendar bi bilo tako prvenstvo s turističnega vidika seveda zelo zanimivo tudi za naše turistične ponudnike oziroma ponudnike nočitvenih kapacitet. Zamisel je vsekakor zanimiva, čeprav je v tem trenutku res samo zamisel, pa ji je vredno posvetiti nekaj več pozornosti in jo v smislu prijateljskega sodelovanja treh županov in s tem občin podpirati,« je ob tem dejal bovški župan Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi