Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Nogometni turnir BOVEC 2020

V soboto se je na nogometnem igrišču ob bovškem letališču odvil prvi nogometni turnir ob prazniku Občine Bovec. Zaradi novo uvedenih ukrepov zoper širjenja novega koronavirusa, sta bila žal odpovedana slavnostna seja  Občinskega sveta Občine Bovec in Bovški dan, nogometni turnir pa je bil izveden ob upoštevanju omejitvenih določil.

To je bil tudi prvi nogometni turnir v sklopu Bovškega dneva, v sodelovanju Občine Bovec in Turističnega društva Bovec pa je bil izveden brezhibno. Pomerile so se tri ekipe, in sicer ekipa slovenskih županov, ekipa Krigli iz Ljubljane in ekipa Občine Bovec. V slednji so zaigrali tudi prijatelji nogometa iz Kobarida. Seveda je šlo za spopad veteranov, kljub temu pa so bile vse igre dinamične in v zgodnje-popoldanskem soncu z veliko pretečenega potu. Ekipe so igrale vsaka z vsako, prav vse pa so se končale z izenačenim rezultatom, kar je pomenilo tudi dokončno odločitev z enajstmetrovkami.

No ja, udeleženci že vedo, katera ekipa je bila najboljša, a so enake pokale prejele vse ekipe, saj ni šlo za rezultatsko pomemben nogomet, temveč za prijetno športno druženje. Pokal je prejel tudi najstarejši, zato pa nič manj aktiven igralec, Jože Zorč, iz ekipe Občine Bovec.

»Zelo sem vesel, da se je nogometnega turnirja udeležilo toliko mojih prijateljev, nadvse pa sem ponosen, da so se povabilu odzvali kolegi župani iz praktično vse Slovenije. Zbralo se nas je kar 15, vsi pa smo si bili ob zaključku enotni, da mora to postati tradicionalen dogodek. Seveda je tako druženje vedno tudi priložnost za izmenjavo izkušenj in mnenj o posameznih zadevah, ki so si več ali manj v vseh občinah podobne, zagotovo pa je sklepanje novih prijateljskih odnosov tako na profesionalni kot tudi na osebni ravni neprecenljive vrednosti. Hvala vsem, ki so pripomogli k temu, da smo kljub težkim časom preživeli nepozabno popoldne,« je po dogodku povedal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi