Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
28°C
9°C
Oceni objavo

Spodbuda za mlade k razvoju podjetniških inovacij

Tudi letos se bo pod okriljem Slovenske agencije za mlade že tretjič odvil projekt Social Impact Award Slovenia (SIA). Z obveščanjem širše javnosti se spodbudi pridružuje tudi Občina Bovec.

Social Impact Award je projekt, ki mlade spodbuja k razvoju podjetniških inovacij za reševanje najzahtevnejših družbenih izzivov našega časa. Mladi gredo preko različnih dogodkov skozi inkubacijski program, v okviru katerega svojo prijavljeno idejo razvijejo do točke predstavitve poslovnega modela ali tudi potencialnega lastnega socialnega oziroma »impact podjetja«.

K prijavi vabijo ambiciozne in inovativne mlade, ki bodo ustvarjali družbene in okoljske spremembe ter se potegovali za nagrado Social Impact Award.

»Želeli bi si, da bi se tudi na Bovškem kdo od mladih vključil v ta projekt, zato z obveščanjem na tej spletni strani želimo doseči čim širši krog mladih. Glavni cilji projekta SIA so namreč OZAVEŠČANJE s predstavitvijo socialnega podjetništva kot smiselne karierne poti, IZOBRAŽEVANJE za razvoj kompetenc mladih za uspeh v socialnem podjetništvu, vključno z ustanovitvijo socialnega podjetja, PODPORA z nudenjem strokovne podpore, inkubacijo in možnim začetnim kapitalom ter SKUPNOST, ki predstavlja mreženje s podjetniki in strokovnjaki, povratne informacije ter iskanje sinergije za razvoj. Morda bo za marsikoga lahko prav sodelovanje v tem projektu pomenilo novo karierno pot. Udi sam se namreč pridružujem mnenju, da mladi s sodelovanjem v programu pridobijo ključna znanja in kompetence in jih od popelje od osnovne zamisli do končne izvedbe, na način, da njihova ideja resnično zaživi,« se povabilu k sodelovanju pridružuje župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Vse informacije in prijavnica so dosegljive na spletni strani projekta:

http://slovenia.socialimpactaward.net

pripravil: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi