Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

SESTANEK O VZDRŽEVANJU IN UREJANU OZNAČENIH PEŠPOTI NA BOVŠKEM

V petek, 2. februarja, je v veliki sejni sobi Občine Bovec potekal sestanek, na katerem so usklajevali potrebe in želje glede čiščenja, urejanja in vzdrževanja pešpoti v turistične namene na Bovškem. Sestanek je sklical župan Občine Bovec Valter Mlekuž, saj želi in zahteva, da bodo letos pešpoti na Bovškem pravočasno urejene in pripravljene za vse številčnejše uporabnike. Zato je na sestanek povabil vse akterje in vsa TD Občine Bovec. Sestanka so se udeležili predstavniki JZ Dolina Soče z direktorjem Markom Miklavičem na čelu, predstavnika Invalidskega podjetja Posočje d.o.o., ki je po pogodbi in na razpisu izbrani izvajalec, z direktorjem Aleksandrom Gerbcem na čelu ter predstavniki TD Soča-Trenta, TD Soča-Lepena in TD Log pod Mangartom, predsednik Čebelarskega društva Bovec Branko Komac, podžupan Občine Bovec Erik Cuder in županova sodelavka Cecilija Avsenik.

V uvodu je župan Občine Bovec Valter Mlekuž poudaril, da se stanje iz minulega leta ne sme ponoviti in je zato potrebna takojšna organizacija dela in uskladitev med zainteresiranimi za čiščenje označenih pešpoti. Nad tem sicer bdi JZ Dolina Soče, zato je tudi direktor JZ Dolina Soče Marko Miklavič vse pozval, da izrazijo svoje želje in predloge.

»Veseli me, da je župan sklical ta sestanek in se vsem tudi zahvaljujem za udeležbo. Če se pogovarjamo, se lahko vse tudi dogovorimo, vsem nam pa mora biti enoten cilj, da bodo pešpoti, katere upravljamo, letos urejene še pred prihodom prvih gostov,« je bil jasen Miklavič.

Direktor Invalidskega podjetja Posočje d. o. o., ki je bilo za urejanje pešpoti izbrano na razpisu, Aleksander Gerbec, je poudaril, da je IP Posočje d.o.o. je družba, ki s kakovostnim in strokovnim pristopom in delom zaposluje invalide in druge težje zaposlitveno ovirane osebe in jim tako nudi trajne zaposlitve in izboljšanje kakovosti življenja.

»Delujemo na območju Občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči. Zato tu, čeprav je naše podjetje registrirano v Občini Tolmin, ni naših in vaših, temveč na širšem območju vsi delujemo za dosego istega cilja. Prvenstveno je zaposlovanje oseb ranljivejših skupin humano, vsekakor pa za vse tudi koristno. Trdim, da delo opravljamo kakovostno in v skladu s pogodbo, ne vidim pa čisto nobenih težav, da se uskladimo z drugimi društvi ali zadrugami, ki bi želeli na svojem območju sami urejati poti, kot ste to verjetno počeli že desetletja,« je roko sodelovanja ponudil Gerbec.

Po daljši razpravi, v kateri je brezkompromisno željo po urejanju treh poti na njihovem območju izrazilo le TD Trenta, so se na poziv direktorja JZ Dolina Soče Marka Miklaviča prisotni dogovorili, da njemu najkasneje v desetih dneh sporočijo jasne namere, katere pešpoti oziroma odseke želijo urejati na posameznem območju. Ko bo to dogovorjeno, bo za koordinacijo urejanja pešpoti skrbel TIC Bovec, sprejemal pa bo tudi prijave uporabnikov o morebitnih poškodbah ali slabši prehodnosti na posameznih odsekih označenih pešpoti.

Oglejte si tudi