Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Reševanje smučišča Kanin

Občina Bovec na čelu z županom Valterjem Mlekužem je aktivno pristopila k reševanju težav, ki so nastopile s stečajem družbe ATC Kanin d.o.o ter zaprtjem smučišča Kanin, posledično pa tudi stečajem in zaprtjem dveh največjih hotelov v Bovcu, kar je potisnilo celotni turistični produkt v katastrofalno situacijo. Občina Bovec je trdno odločena voditi projekt, s katerim bodo žičniške naprave in restavracija Prestreljenik obnovljene še v letošnjem letu, smučišče Kanin pa bo po predvidevanjih zaživelo v sezoni 2015 – 2016.
Župan Občine Bovec Valter Mlekuž je za reševanje nastalih katastrofalnih posledic zaprtja smučišča Kanin že na 2. seji Občinskega sveta Občine Bovec svetnike obvestil, da je razrešil prejšnji komisiji in imenoval novo komisijo za reševanje težav na področju turizma, katerega generator v zimski sezoni in edini garant za celoletni turizem je neizpodbitno smučišče Kanin. Komisija je nemudoma pristopila k iskanju ustreznih rešitev za ponoven zagon smučišča in v ožjem sestavu navezala stik z resornimi ministrstvi. Minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek je v Državnem zboru RS za izvedbo projekta že javno najavil tudi finančno podporo države, saj se je Občina Bovec jasno izrekla, da bo nosilka projekta za ponoven zagon smučišča.

V zadnjih dneh se je župan Občine Bovec Valter Mlakuž, skupaj z ožjo sestavo komisije, sestal s potencialnimi investitorji oziroma potencialnimi partnerji v projektu, trenutno pa potekajo intenzivni pogovori in dogovori o izvedbi omenjenega projekta. Podlaga za izvedbo je izdelana študija, ki jo je naročila Občina Bovec. Namera Občine Bovec je, da bi z deli začeli že marca letos.

Resne namere Občine Bovec pa že privabljajo tudi potencialne tuje investitorje, med njimi je Občina Bovec z županom Valterjem Mlekužem na čelu minulo soboto gostila delegacijo iz Kitajske, ki se je želela seznaniti z možnostmi investiranja na Bovškem.

Kitajsko delegacijo je župan Valter Mlekuž s sodelavci in nekaterimi člani komisije sprejel v mali dvorani Stergulčeve hiše, s pomočjo direktorja LTO Bovec, Janka Humarja, pa so bili podrobneje seznanjeni z delom na področju turizma v zadnjih letih ter predvsem z velikim še neizkoriščenim turističnim potencialom, ki ga Bovško ponuja na vseh področjih. Že katalogi s turistično ponudbo so goste nadvse navdušili.

Bovec z okolico je na kitajsko delegacijo pustil močan pozitiven vtis, še posebej pa sta jih pritegnila oba največja hotela, Hotel Kanin in Hotel Alp, ki si jih je kitajska delegacija podrobno ogledala ter izrazila velik interes za nakup in investiranje v konkretno prenovo. Seveda so pogovori komaj v začetni fazi, vendar pozitiven pristop Občine Bovec daje velike možnosti za pozitivno rešitev.

Ob slovesu je župan Občine Bovec Valter Mlekuž gostom izročil protokolarna darila, po besedah poznavalcev kitajske kulture, pa so bili gosti z obiskom izredno zadovoljni.

Oglejte si tudi