Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan

Učenci OŠ Bovec so se zopet vrnili v šolske klopi, letos pa je sprejem zopet lahko potekal v večnamenski dvorani, kjer so najprej pozdravili tudi prvošolčke. Letos je v prvi razred vstopilo 13 prvošolčkov, po pozdravih in kratkem kulturnem programu pa so se skozi špalir učencev višjih razredov prvič sprehodili do svojega razreda.

Sprejema so se med drugimi udeležili župan Občine Bovec Valter Mlekuž, podžupan in predsednik SPV Miro Bozja, odgovorna za družbene dejavnosti pri Občini Bovec Daša Čopi, komandir PP Bovec Damjan Žagar in medobčinski redar Vojko Fon.

Prva je vsem učencem, še posebej pa prvošolcem, dobrodošlico zaželela ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar:

»Verjetno bodo tudi kakšni težki trenutki, ampak sem prepričana, da jih bomo s skupnimi močmi premagali. Osvojili boste veliko novega znanja, stkali nova prijateljstva, in upam, da boste tudi z našo pomočjo zrasli v zadovoljne, samostojne in odgovorne mlade ljudi.«

Opozorila je tudi na varnost in zagotovila, da se bodo odrasli trudili, da bo pot v šolo vsak dan varna, prvošolčkom pa je povedala, da bodo za boljšo vidnost v prometu dobili rumene rutice, odsevnike in čepice. Zaželela jim je, da bi jim ta prvi šolski dan ostal vse življenje v lepem spominu.

»Zahvaliti pa se moram tudi Občini Bovec in županu Valterju Mlekužu, ki vedno prisluhne našim željam in nam priskoči na pomoč, ko to potrebujemo,« je poudarila ravnateljica Denise Šuler Rutar in predala besedo županu Valterju Mlekužu.

»Najprej se moram zahvaliti ravnateljici, učiteljem in učiteljicam za vestno delo in odlično sodelovanje. Vedno skušamo najti prave rešitve, najbolj pa sem vesel, da nam je s kupnimi močmi uspelo obdržati tudi podružnično šolo v Soči in imamo podružnico na Žagi. Saj vemo, kaj pomeni,če po vaseh utihne otroški živžav. Zato vedno pravim, da če imamo denar za vse druge investicije, ga je treba dobiti tudi za ta namen. Zato smo z odločitvijo svetnikov podaljšali tudi obratovalni čas bovškega vrtca oziroma so me svetniki pooblastili, da v tej smeri uredim vse potrebno,« je izpostavil župan Občine Bovec Valter Mlekuž in podal nekaj informacij še o iskanju rešitev za omejitev dostopa do šole zaradi izkoreninjenja vandalizma ter o sami gradnji nove športne dvorane, za katero je, z zagotovili izvajalca, prepričan, da bo dokončana do prihodnjega šolskega leta.

Glede varne poti v šolo je spregovoril tudi komandir PP Bovec Damjan Žagar in pohvalil umestitev peš cone od bencinske črpalke do centra Bovca s spremenjeno prometno ureditvijo in omejitvijo hitrosti. Povedal je tudi, da se je varnost za pešce na tej poti zelo povečala.

»Pozivam pa vse starejše učence in predvsem starše, da s svojim zgledom pokažete mlajšim učencem in starši svojim otrokom, kako se v cestnem prometu pravilno obnašamo. Zgled je najboljši učitelj,« je poudaril Žagar.

Prvošolčki so se po kratkem kulturnem programu, ki so ga zanje pripravili učenci višjih razredov, sprehodili skozi špalir in se prvič usedli v prvi razred. Tam jim je dobrodošlico zaželela njihova učiteljica Daša Mlakar Komac, predsednik SPV Miro Bozja in medobčinski redar Vojko Fon pa sta jim razdelila rumene čepice, rutke in odsevnike, da bodo v prometu čim bolj vidni in s tem varnejši. Sledila je razdelitev majhnih, sicer koristnih pozornosti OŠ Bovec za spomin in uporabo, že tradicionalno pa so razrezali tudi »prvošolsko« torto.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi