Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
19°C
5°C
3213

Prižig praznične okrasitve

V soboto, 3. 12., so na bovškem trgu in v bližnji okolici zagorele Božično-Novoletne lučke, praznično okrasitev pa je ob odštevanju simbolično prižgal župan Občine Bovec Valter Mlekuž.

Za okrasitev bovškega trškega jedra so poskrbeli že v prvih dneh decembra, praznična Božično-Novoletna okrasitev pa je prispevek k prijetnejšemu življenjskemu okolju prebivalcev in pomemben element v prepoznavnosti in turistični ponudbi kraja, kar Bovcu seveda prinaša tudi pozitivne ekonomske učinke. Center Bovca je tudi letos izvirno okrašen in v pričakovanju prihajajočih praznikov. Občina Bovec je kot prijavitelj leta 2019, skupaj s projektnima partnerjema Soča rafting d.o.o. in Javni zavod za turizem Dolina Soče, s projektom oziroma operacijo »Kulturno športni utrip BCa«, predvidela več aktivnosti, med drugim tudi izvedbo novoletne okrasitve. Več o sami operaciji KULTURNO ŠPORTNI UTRIP BCa.

Tudi letos je praznično okrasitev simbolično prižgal župan Občine Bovec Valter Mlekuž, na kratko pa je prisotne tudi nagovoril in zaželel vsem občanom, gostom od blizu in daleč ter vsem, ki jim je Bovško pri srcu, vesele praznike, srečno in predvsem mirno leto 2023:

»Naj te lučke prinesejo svetlobo tudi med nas in v naša srca. Vsaj med prazniki poskušajmo biti bolj umirjeni. Leto se izteka, ob tem pa si želim, da bi vsi pospravili morebitne medsebojne zamere, da si prijateljsko podamo roke in te praznike preživimo veselo in v upanju na uspešno, zdravo in obetavno leto 2023.«

Letošnje Silvestrovanje na Bovškem trgu bo 30. 12. 2022, in sicer SILVESTROVANJE ZA OTROKE Z RIBIČEM PEPETOM in OLDIES GOLDIES VEČER Z DJ –EM, od starega leta pa se bomo poslovili in nazdravili novemu, 31. 12. 2022, z zabavo Z DEJANOM VUNJAKOM & BRENDIJEVIMI BARABAMI ter DJ-em.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi