Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Pomlad v objemu mame

Ob materinskem dnevu so vrtčevski otroci in učenci Osnovne šole Bovec ter podružničnih šol v Soči in na Žagi,  v Bovcu pripravili krasen kulturni večer, ki so ga poimenovali Pomlad v objemu mame.

Dogodka sta se udeležila tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž, ki je zbrane tudi nagovoril, in odgovorna za družbene dejavnosti pri Občini Bovec Jožica Kavs. Delo svojih vzgojiteljic, učiteljic in  učiteljev ter pridno učenje vseh nastopajočih tudi pri obšolskih dejavnostih, pa si je z veseljem ogledala tudi ravnateljica OŠ Bovec Denise Šuler Rutar.

Preden so se gledalci prepustili otroškim nastopom, je župan Valter Mlekuž že v uvodu poudaril, kako zelo ceni to zagnanost vseh, ki izobražujejo naše otroke:

»Ni lepšega, kot to, da prireditev oblikujejo naši najmlajši. Če bi bili vsi tako iskreni, kot so iskrice v očeh teh otrok, potem bi bil ta svet veliko lepši. To vedno rad poudarim. Vsak otrok najraje nastopi pred svojimi starši, sorodniki in znanci in pokaže, kaj vse so se naučili. Spoštovane mame, ob tem prazniku, ki je tik pred vrati, vam tudi jaz iskreno čestitam. Samo ena je mama. K njej se zatečeš, ko si vesel in ko si žalosten. Tudi ko mam že ostari in postane betežna, vedno najde prave besede zate, besede, ki te krepijo. Mamam še enkrat vse čestitke, najmlajšim pa zahvala, z željo, da bi nas še naprej tako razvajali in nas presenečali s kulturno tako bogatimi prireditvami. Dragi starši, bodimo ponosni na naše otroke.«

Zelo prijeten večer so gledalci nagrajevali z bučnimi aplavzi, vse nastope pa sta spremljali odlična grafika in tonska podpora, za kar sta poskrbela učitelj Dejan Gabršček in vodja tehnike v KD Bovec Robert Kokošin.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi