Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Podpis pogodbe za gradnjo kolesarske povezave Bovec - Čezsoča

25. 5. 2022, sta v županovi pisarni župan Občine Bovec Valter Mlekuž kot predstavnik investitorja in Kristjan Mugerli, d. i. g., direktor družbe Kolektor Cestno podjetje Nova Gorica, Družba za vzdrževanje in gradnjo cest,  d. o. o., kot predstavnik izvajalca, podpisala gradbeno pogodbo za ureditev kolesarske povezave Bovec- Čezsoča.

Pogodbeni stranki v uvodu ugotavljata, da je naročnik dne 24. 12. 2021 objavil javno naročilo DRŽAVNO KOLESARSKO OMREŽJE GORIŠKE RAZVOJNE REGIJE – Ureditev državne kolesarske povezave na območju občine Bovec – 1., 2., 3. pododsek v 1. odseku Bovec – Čezsoča (št. objave na portalu javnih naročil JN008703/2021-B01), da je izvajalec dne 27. 1. 2022 naročniku poslal ponudbo, da je bil izvajalec izbran kot najugodnejši ponudnik v postopku javnega naročila (odločitev št. 4303-08/2021-20 je objavljeno na portalu javnih naročil dne 4. 5. 2022, da je odločitev naročnika o oddaji naročila postala pravnomočna dne 16. 5. 2022 in da pogodbeni stranki to pogodbo sklepata z namenom realizacije pravnega posla, ki je bil predmet povpraševanja in ponudbe.

Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi 4 »trajnostna raba in proizvodnja energije ter pametna omrežja«, prednostne naložbe 4.4 »spodbujanje nizkoogljičnih strategij za vse vrste območij, zlasti za urbana območja, vključno s spodbujanjem trajnostne multimodalne urbane mobilnosti in ustreznimi omilitvenimi prilagoditvenimi ukrepi«, specifičnega cilja 4.4.1 »Razvoj urbane mobilnosti za izboljšanje kakovosti zraka v mestih«.

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Občina Bovec iz proračuna občine.

Ocenjena vrednost pogodbe znaša 1.919.885,95€ (z vključenim DDV)

Ta pogodba začne veljati, ko so izpolnjeni vsi odložni pogoji, ter ko jo podpišeta obe pogodbeni stranki. 

Rok za uvedbo izvajalca v delo je osem dni od podpisa pogodbe, izvajalec je izvajanje del po pogodbi dolžan začeti takoj po uvedbi v delo, rok za izvedbo del pa je 30. 10. 2022.

V roku petnajst dni od sklenitve pogodbe bo izvajalec izdelal in naročniku izročil podroben terminski plan izvedbe del po posameznih odsekih. Dela se štejejo za zaključena, ko je zgrajeni objekt pripravljen za kvalitativni pregled in predana vsa potrebna popolna dokumentacija za uspešno predajo objekta.

Pripravil in foto: MILAN ŠTULC

Oglejte si tudi