Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

PLANINSKI DOM PRI KRNSKIH JEZERIH ŠTEJE 30 LET

V soboto, 19.julija je bilo praznovanje 30-letnice Planinskega doma pri Krnskih jezerih. V lepem, sončnem vremenu s je zbralo veliko ljubiteljic in ljubiteljev gora in se udeležilo slovesnosti, ki jo je pripravilo Planinsko društvo Nova Gorica.
V zelo lepem programu so govorniki orisali dogodke, ki so botrovali gradnji planinskega doma pri Krnskih jezerih.

Dolgoletna želja primorskih planincev se je začela uresničevati, ko je PD Nova Gorica dalo pobudo , da prevzme odgovornost za gradnjo planinskega doma in se je s tem strinjala tudi koordinacija primorskih planinskih društev.

Številčni gradbeni odbor je zavihal rokave in po postavitvi tovorne žičnice leta 1978, je bila odprta pot do končnega cilja. Kot je običajno, je bilo potrebno preskočiti veliko ovir, da je bil Planinski dom pri Krnskih jezerih zgrajen v kamnu in lesu, tako da vzbuja vtis, da je od vedno stal na tistem kraju. Vendar gre za novogradnjo in na otvoritvi 8. julija 1984 se je v lepem vremenu zbrala več tisočglava množica.

V letu 2002 je v domu "zagorelo" oziroma zagorela žarnica, kasneje so zgradili čistilno napravo in obnovili streho in dom nudi planinkam in planincem vse kar potrebujejo. Vsi govorniki, Marko Belingar, predsednik PD Nova Gorica, Bojan Rotovnik, predsednik PZS, Florjan Hvala, nekdanji predsednik PD NovaGorica in član gradbenega odbora, so se dotaknili pomena planinstva in poslanstva, ki ga opravlja. Županja občine Kobarid in župan Občine Bovec pa sta ob čestitkah jubilantu, izrazila zadovoljstvo nad dobrim sodelovanjem, tudi na vsakoletni novemberski spominski prireditvi na čas prve svetovne vojne.

Še enkrat čestitke PD nova Gorica za uspešno in zgledno delo in še na mnoga leta.

Oglejte si tudi